“Ülkücü Hesapların Başsavcı ve Cumhuriyet Savcısını Hedef Aldığı İddiasıyla Tutuklamalar Gerçekleşti”

Ülkü ocakları başkan yardımcısı ve kardeşi tutuklandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça ile eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’e suikast soruşturmasıyla ilgili olarak, Orhun Haber adlı sosyal medya hesabında yapılan paylaşımlar üzerine bir soruşturma başlatıldı. Bu paylaşımlarda, Başsavcı Akça ve Cumhuriyet Savcısı Ay’ın FETÖ ile bağlantılı olduğu iddia ediliyor.

Soruşturma sonucunda, Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Mert Kerim Ejder ve kardeşi Servet Ejder’in bu paylaşımları yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı. İfade işlemlerinin ardından şüpheliler, “iftira ve yargı görevini yapanı etkileme” suçlarından tutuklandı.

Tutuklama kararının gerekçesinde, şüphelilerin suç işlediğine dair ciddi şüpheler olduğu ve ifadelerinde çelişkiler bulunduğu belirtildi.

Ancak, şüpheliler kararın ardından suçlamaları reddetti. Mert Kerim Ejder, “Orhunhaber.com” adlı internet sitesinin kendisine ait olduğunu ancak Twitter’da bulunan “Orhun Haber” adlı hesabın kendisine ait olmadığını iddia etti. Kardeşi Servet Ejder ise “Sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımlardan hiçbir şekilde bilgimiz yok. Orhun Haber adlı Twitter hesabından haberim yok çünkü hesap açılırken bir doğrulama süreci bulunmamaktadır. Şirketimiz sadece bir yazılım şirketidir” şeklinde beyanda bulundu.