Uludağ: Doğal Güzellik ve Tatilciler için Çekim Merkezi

Uludağ'da piknikçilere jandarmadan yakın takip

Uludağ, Yaz Aylarında da Doğal Güzelliğiyle Tatilcilerin İlgi Odağı Olmaya Devam Ediyor

Uludağ, kış mevsiminde ‘Beyaz Cennet’ olarak adlandırılıyor ve kayakseverlerin sıklıkla tercih ettiği bir destinasyon olma özelliğini taşıyor. Ancak yaz aylarında da doğal güzelliğiyle tatilcilerin ilgi odağı haline geliyor.

Uludağ’a normal günlerde yaklaşık 1500 kişi kara yolu ve teleferikle gelip geziyor. Ancak Kurban Bayramı’nın arife günü 2 bin 900, birinci günü 7 bin 500, ikinci günü 11 bin ve üçüncü günü ise yaklaşık 12 bin kişi Uludağ’a piknik yapmak için akın etti.

Orman yangınlarına karşı önlem alan Uludağ Jandarma ekipleri, 1 JAK Timi, 1 Asayiş Timi ve 1 trafik ekibinden oluşan 28 personelle güvenliği sağlıyor. Belirlenen yerlerin dışında piknik yapılmasına ve mangal yakılmasına izin verilmeyen ekipler, kurallara uymayan 7 kişiye ‘Kabahatler Kanununa muhalefet’ suçundan 2 bin 52’şer lira ceza kesti.

Uludağ’ı piknik yapmak için tercih eden Mehmet Oral (50) ise ailesiyle bayram tatilini ve güzel havayı değerlendirmek için buraya geldiklerini belirterek şunları söyledi: “Alınan tedbirler karşısında belirlenen yerde mangal yakıyoruz. Jandarma, daha dikkatli olmamız konusunda bizi uyardı. Biz de onların uyarılarını dikkate alıyoruz.”

Bursa Valiliği ise 16 Mayıs’ta aldığı bir kararla, 31 Ekim’e kadar orman yangınlarını önlemek amacıyla, ormanlara 4 kilometre ve ormana yakın olan mahallelerde anız ve benzeri bitki örtüsünün yakılmasını yasakladı ve sadece belirlenen mesire alanlarında piknik yapılmasına izin verdi.