“Ulusal ve Uluslararası Suç Örgütlerine Karşı Başarılı Operasyon: Hırvatistanlı Christijan Palic Türkiye’de Yakalandı”

‘Mavi’ barona operasyon

Hırvatistanlı Christijan Palic, bir kartelin ‘Batı Balkan Kanadı’ adlı uluslararası uyuşturucu kaçakçılığından sorumlu yöneticisi olarak faaliyet gösteriyordu. Bu kartel, Avrupa’daki kartellerle işbirliği yaparak Güney Amerika’dan kokain tedarik ediyordu. Aynı zamanda bu suç örgütleriyle ilişki kurarak suç gelirlerinin aklanmasında önemli bir rol oynuyordu. Christijan Palic, Avrupa ülkeleri ve Brezilya tarafından Interpol tarafından çıkarılan ‘mavi bülten’ ile aranmaktaydı.

Kartel operasyonlarının ardından kaybolan Christijan Palic’in Türkiye’ye kaçtığına dair bilgiler ortaya çıkmaya başladı. Interpol ve bazı ülkelerin güvenlik birimleri Türk Emniyeti ile temas kurdu. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilen bir çalışma ile İstanbul’da Narkotik Suçlarla Mücadele Şube, İstihbarat Şube, Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlükleri tarafından araştırmalar başlatıldı. Christijan Palic’in Beşiktaş’taki bir adreste saklandığı belirlendi. Palic’in saklandığı adrese özel harekat polisleri eşliğinde ‘Kartel 3’ adlı bir operasyon düzenlendi. Operasyon sonucunda Christijan Palic yakalandı ve gözaltına alındı. Adli işlemleri için emniyete götürüldü. Türk Emniyeti, Palic’in yakalandığını Interpol’e bildirdi. Palic’in iade işlemlerinin başlatılacağı belirtildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yapılan operasyonu duyurarak, “Türkiye’mizi ulusal ve uluslararası organize suç örgütlerinden, uyuşturucu tacirlerinden temizlemeye kararlıyız ve sizlerin desteğiyle de bunu başaracağız” dedi.