Umut Dolu Bir Hikaye: İzmirli Ailenin SMA Hastası Kızlarının Tedaviyle Gerçekleştirdiği İnanılmaz Yolculuk

Defne’nin SMA zaferi

İzmirli Aile SMA Hastası Kızlarının Tedavisiyle Umuda Yolculuğa Çıktı

İzmir’in Bayındır ilçesinde yaşayan Öznur-Murat Işıkdere çifti, 7 yaşındaki oğulları Rüzgâr’ın ardından dünyaya gelen 13 aylık kızları Defne’ye SMA Tip 2 teşhisi konulduğunu öğrendi. Aile, Defne’nin tedavisi için başlatılan Zolgensma kampanyasıyla umutlu bir yolculuğa adım attı.

Defne’nin gen tedavisi için gereken 1.8 milyon dolarlık maliyetin kampanya ile toplanması sonrasında aile, bir yıl önce Dubai’ye gitti. Burada 3 ay boyunca Defne’nin gen tedavisi gerçekleştirildi. Türkiye’ye döndükten sonra ise Defne, fizik tedavi almaya başladı.

Artık desteksiz oturabilen ve yardım almadan kendi başına kalkabilen Defne’nin annesi Öznur Işıkdere, yaşadıkları süreci şu şekilde anlattı: “Defne, tedavi öncesi hastaneden hiç çıkmıyordu. Ancak gen tedavisi sayesinde hiç hastaneye yatış yapmadık.”

Defne’nin kas gelişimini artırmak için fizik tedaviye devam ettiklerini belirten Öznur Işıkdere, “Eskiden ona bisiklete binip fizik tedavi yaptırıyorduk. Korkusu yüzünden hiç istemezdi. Şimdi ise kendi bisiklete binmek istiyor. İnşallah zamanla yürüme becerisi de kazanır” dedi.