Umut ve Mücadele: Bir Aile Hikayesi

Davayı kazandılar, evlatlarına kavuşamadılar... Biyolojik baba Umut'u sakladı

Ayça ve Atakan Çatal, Umut İçin Verdiği Mücadeleyi Anlattı

Ayça ve Atakan Çatal, 2003 yılında evlenerek mutlu bir birliktelik kurdu. Ancak sağlık sorunları nedeniyle çocuk sahibi olamayan çift, 12 yıl boyunca çocuk özlemi çekti. Bu özlemlerini evlat edinme kararı alarak gidermeye karar verdiler. 2015 yılında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne başvuruda bulunan çift, 3 yıl bekledikten sonra 15 Kasım 2018 tarihinde hayatlarını değiştirecek bir haber aldılar.

Ailenin yaşadığı anı Ayça Çatal şöyle anlatıyor: “Sevgi Evi’ne gittiğimizde annesinin terk ettiği nüfus kaydında adı Umut olan 45 günlük bir erkek bebekle karşılaştık. Bu karşılaşma bizim için adeta bir mucizeydi. İşlemler tamamlandıktan sonra bebeği evlat edindik ve ona ‘Mustafa Kemal’ ismini verdik.”

Heyecanla evlatlarıyla tanışan Çatal çifti, beklenmedik bir gelişme ile karşılaştı. “Umut büyüsün, büyük olsun” diyen çift için gerçek bir hayal kırıklığı yaşandı. Biyolojik babanın çocuğu geri istemesiyle başlayan hukuki süreç, uzun bir davanın başlangıcını oluşturdu.

Çiftin yaşadığı acı süreci Atakan Çatal şu sözlerle anlatıyor: “Yıllar boyunca oğlumuzla geçirdiğimiz her an, her düşünce bizim için değerliydi. Umut’u kalbimizde büyüttük, asla vazgeçmedik. Oğlumu geri almak için verdiğimiz hukuki mücadelede ise pek çok engelle karşılaştık.”

Evlatlara kavuşma umuduyla yaşanan mahkeme süreci sonunda Çatal ailesi için olumlu bir karar çıktı. Ancak biyolojik babanın direnişiyle karşılaşan aile, umutsuzluğa kapılmadı ve hala evlatlarına kavuşma hayalini sürdürüyor.

Umut’a kavuşma umuduyla evlatlarından ayrı geçen süreçte Ayça Çatal ise duygularını şu şekilde ifade ediyor: “Evlat hasreti tarif edilemez bir duygu. Oğlumun odası hazır, eşyaları yerinde duruyor. Her gün onunla geçireceğimiz anları düşünüyor, hayaller kuruyorum. En büyük arzum, evladıma kavuşmaktır.”