Ünlü Diyetisyen Ender Saraç’ın Eşi Benan Saraç’a Karşı Aldığı Mahkeme Kararı

Ünlü diyetisyen Ender Saraç’tan eşine dayak suçlaması

Ünlü diyetisyen ve beslenme uzmanı Ender Saraç’ın avukatları, İstanbul Aile Mahkemesi’ne sunduğu dilekçede, 2013 yılında evlendiği eşi Benan Saraç’ın şiddet eylemlerine maruz kaldığına dair beyanda bulundu. Eşleri uzun süredir ayrı yaşayan çiftin arasındaki problemlerin artmasıyla birlikte Benan Saraç’ın şiddet uygulamaya başladığı belirtildi. İddialara göre, Benan Saraç bir gün eşi Ender Saraç’ın boynuna kravatı dolayarak sıkarak nefes almasını engellemeye çalışmış ve başka bir gün ise Ender Saraç’a tekme tokat saldırarak kasık bölgelerinden yaralanmasına sebep olmuş. Benan Saraç, Ender Saraç’ın ayrı yaşadığı evine giderek eşyalarını da zarar vermiş ve Ender Saraç’ın çalıştığı klinikte de hakaretlerde bulunmuş, tehditler savurmuş.

Ender Saraç, mahkemeye sunduğu dilekçede Benan Saraç’ın haksız ve hukuka aykırı eylemleri nedeniyle uğradığı tehdit, hakaret, psikolojik ve fiziksel şiddetin son bulmasını talep etti. Mahkeme bu talebi haklı buldu ve Benan Saraç’a 1 ay süreyle eşi Ender Saraç’a yönelik şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama veya küçük düşürme içeren söz ve davranışlarda bulunmama, iletişim araçlarıyla rahatsız etmeme ve bulunduğu konuta veya işyerine yaklaşmama yasağı getirdi. Ayrıca Benan Saraç’ın bu karara uymaması halinde zorlama hapis cezasıyla karşı karşıya kalabileceği belirtildi.

Benan Saraç ise suçlamaları reddetti ve mahkemenin kararına itiraz etti. Benan Saraç’ın avukatı, itiraz dilekçesinde Ender Saraç’ın evde kameralar yerleştirdiğini, çocuklara ve kendisine psikolojik şiddet uyguladığını iddia etti. Ayrıca Ender Saraç’ın mahkeme karşısında kendisini mağdur göstererek taktik yaptığını ileri sürdü. Benan Saraç’ın avukatı, müvekkilinin eşiyle ortak işyerleri olduğunu ve bu nedenle mahkeme kararıyla işyerine gidemediğini ve ticari faaliyetlerini yapamadığını belirtti. Bu sebepler göz önünde bulundurularak, Benan Saraç’ın itirazının reddedilmesi kararı verildi.