Urla Pansiyonunda Kaybolan Genç Kadın Dudu Yılmaz Boğularak Öldürüldü

Öldürmek için barışmış

İzmir Urla’da bulunan bir pansiyonda çalışanlar, son 3 gündür kayıp olan 21 yaşındaki Dudu Yılmaz’ı bulamayınca durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Polis ekipleri, odasına gittiklerinde pastanede garson olarak çalışan Dudu Yılmaz’ın boynuna sarılı bir kablo ile ölü olarak bulundu. Dudu Yılmaz, geçen yıl kasım ayında evlendiği Rıfat Yılmaz’dan geçimsizlik nedeniyle boşanmak istediği ve 3.5 ay boyunca ayrı yaşadıkları tespit edildi. Polis, Rıfat Yılmaz’ın eşi Dudu Yılmaz’ı öldürmek için pansiyona çağırdığını belirledi. Rıfat Yılmaz, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Konak’ta yakalandı ve gözaltına alındı. Mahkemede tutuklanan Rıfat Yılmaz hakkında soruşturma devam etmektedir.

Dudu Yılmaz’ın ailesi ise adalet taleplerini dile getirdi. Kızlarının sürekli şiddet gördüğünü ifade eden Fatma Önal, bu durumu sonradan öğrendiklerini belirtti. Fatma Önal, “Dudu ile telefon görüşmesinde onun bir daha Rıfat’ın yanına gitmeyeceğini ve eve döneceğini söyledi. Ancak o gece eve dönmedi. Telefondan gelen mesajlarda ‘Geleceğim’, ‘Peşime düşmeyin’, ‘Sinemadayım’ gibi mesajlar bulunuyordu. Aslında bu mesajları Rıfat Yılmaz, kızımı öldürdükten sonra onun adına yazmıştı. Sonrasında telefon kapandı. Kızımın bir arkadaşı, Rıfat’ın ona kızımı öldürdüğünü söylediğini aktardı. Arkadaşı da durumu kızımın patronuna anlattı ve patron bize ulaştı. Bu şekilde olaydan haberdar olduk” şeklinde konuştu.

Adalet arayışı içinde olan Fatma Önal, “Zor günler yaşıyoruz. Rıfat Yılmaz’a en ağır ceza verilsin. Adalet istiyoruz” dedi. Dudu Yılmaz’ın babası Salih Önal ise Rıfat Yılmaz’a en yüksek cezanın verilmesi gerektiğini belirterek, “Biz ona acıdık ama o bize acımadı. Annesi ve babasını kanserden kaybetmiş olduğunu öğrendiğimizde ona merhamet ettik. Bizim yardımımızla evlerini kurdu. Şimdi kızımı öldürmek için onunla barışmış” şeklinde konuştu.