Üsküdar-Samandıra Metro Hattı’nda Arıza Devam Ediyor

İstanbul'daki metro arızası 2 gündür çözülemiyor! AK Parti'den tepki: Teknik arıza değil fiziki kaza, temas değil toslama

Üsküdar-Samandıra Metro Hattı’ndaki Arıza 2 Gündür Giderilemedi

İstanbul’da sabah ve akşam saatlerinde yoğun olarak kullanılan Üsküdar-Samandıra metro hattında yaşanan arıza, 2 günü aşkın bir süredir giderilememekte. Metro İstanbul yetkilileri, önceki gün başlayan aksaklığın sebep olarak “işletme saatleri dışında eğitim amaçlı kullanılan yolcusuz iki trenin teması”nı bildirdi. Bu nedenle seferler Altunizade İstasyonu’nda aktarmalı olarak devam ediyor.

Vatandaşlar, Altunizade durağından metro hattına geçerken turnikelerde “Gideceğiniz yönün tam tersine gidin” uyarısı ile karşılaşıyor. Metro katına inildiğinde ise görevliler yön tabelalarının önünde megafonla anons yaparak yolcuları yönlendiriyor.

Aksaklığın sebep olduğu uzayan sefer aralıkları, duraklarda yoğunluğa neden olurken bazı vatandaşlar işe geç kalmaktan endişe duyduklarını ifade ediyor. Duraktaki süreli ekranlar çalışmazken, megafonla bilgilendirme yapan görevliler seferlerin 15 dakika aralıklarla yapıldığını duyuruyor.

Sefer aralıklarının uzamasıyla birlikte duraklarda artan yoğunluk, vatandaşları mağdur etmekte. Metroyu beklemek istemeyenler için Üsküdar yönüne ücretsiz İETT otobüsleriyle seyahat imkanı sağlanıyor.

İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda metro arızasına tepki göstererek, “Samandıra-Üsküdar metro hattı yaklaşık 2 gündür gerektiği gibi çalışmıyor.” ifadelerini kullandı. Kabaktepe, İBB yöneticilerini eleştirerek yaşanan durumu “fiziki kaza” olarak nitelendirdi ve “toslama” terimini kullanarak açıklamaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.