Üsküdar Vaniköy’de Kaçak Yapılar Yıkıldı

Vaniköy'deki kaçak yapının yıkımı tamamlandı: Bölge yeniden ağaçlandırılacak

Üsküdar Vaniköy’de Kaçak Yapıların Yıkımı Tamamlandı

Üsküdar Vaniköy’de yer alan ‘Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’nde bulunan villanın kaçak eklentilerinin yıkımı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü ekipleri tarafından koordine edilerek başarıyla tamamlandı. Mesken çevresindeki spor salonu, misafirhane, mekanik odası, kış bahçesi ve güvenlik kulübesi yıkıldı.

Boğaziçi Doğal ve Tarihi Sit Alanı’nda bulunan ‘ikinci grup koru alanı ağaçlandırılacak alanlar’ lejantında yer alan bölgedeki 6 ruhsatsız yapının yıkımı da tamamlandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, tahrip edilen bölgede ağaçlandırma çalışmalarına başlayacak ve bitki örtüsü eski haline getirilecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, dün akşam bir haber kanalının canlı yayınına katılarak, “Bundan sonra sökülen ağaçların yeniden dikilmesi ve tahribatın giderilmesi adına peyzaj düzenlemeleri yapılacak” dedi. Kurum, “Boğaz’da kaçak yapı varsa yapılmasına izin vermeyin. Varsa yıkımı gerçekleştirin. Yarın biz yıkıma gittiğimizde peşimizden gelmeyin” şeklinde açıklamalarda bulundu.

YIKIMA İlişkin CNN TÜRK Muhabiri Serdar Er’in açıklamaları ise şu şekilde:

“7 farklı yapı burada tespit edildi, 2’si halihazırda var olan yapılardı, 5’inin kaçak olduğu belirlendi. 22 Ağustos tarihinde bu noktada mühür vurulmuştu. Yaklaşık 15 günlük bir süre geçti ki, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı ekipler buraya geldi ve inşaat sahipleriyle birlikte yıkım işlemi başladı. İBB’den gelen ekipler de yıkıma dahil oldu.”