Üsküdar’da Atatürk’e Hakaret Eden Lise Öğrencisi Tutuklandı

Atatürk'e hakaret videosu infial yaratmıştı! İfadesi ortaya çıktı: Oyun oynuyorduk, Atatürk olduğunu bilmiyordum

Üsküdar’da bir lise öğrencisi olan A.E.S., okul kitabından farklı bir şekilde davranarak Atatürk fotoğrafına hakaret etti. Bu utanç verici olayın kaydedildiği video, sosyal medyada hızla yayıldı. Polis ekipleri, görüntülerin ortaya çıkmasının ardından harekete geçerek A.E.S.’yi gözaltına aldı. Şüphelinin polisteki işlemleri tamamlandıktan sonra Anadolu Adliyesi’ne sevk edildi ve burada sulh ceza hakimliği tarafından tutuklama kararı verildi. A.E.S., cezaevine gönderildi.

17 yaşındaki lise öğrencisi A.E.S., hakim karşısındaki ifadesinde, “Videonun içeriğinden anlaşılacağı gibi, tamamen bir oyun oynuyorduk. Kağıt ve fotoğrafı seçtiğimizde, fotoğrafın Mustafa Kemal Atatürk olduğunu bilmiyordum. Şimdi pişmanım ve yaptığımın ne kadar yanlış olduğunun farkındayım. Bu tarz videoların, birçok arkadaşımın çektiği diğer fotoğraflarda da bulunduğunu belirtmek istiyorum. Ben sadece şanssızdım. Tekrar tekrar pişmanlık duyuyorum” dedi.

A.E.S.’nin tutuklanmasına karar veren 4. Sulh Ceza Hakimliği ise tutuklamanın gerekçesini şu şekilde açıkladı: Her milletin kaderini belirleyen mücadelesi, kahramanlar sayesinde gerçekleşir. Kahramanların kim olacağına ise tarih karar verir. Türk tarihi içerisinde milletimizin milli ve manevi değerlerine sahip çıkmış olan bir kişiye, onun fotoğrafı aracılığıyla yapılan hakaret, kişiyi değil, bu saygıdeğer milletin kendisini ve prensiplerini daha da güçlendirecektir. Bu nedenle, şüphelinin Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik hakaret içeren eyleminin, onun anısına karşı yapılan bir saygısızlık olduğu ve bu durumun dosyadaki görüntülerle sabit olduğu tespit edilmiştir.