“Üst Düzey Atamalar Yayımlandı: İşte Yapılan Atamaların Detayları”

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar Resmi Gazete’de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre, birçok kurumda üst düzey atamalar gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı’na yapılan atama kararlarına göre, Metin Kırat İdari İşleri Başkanlığına, Hasan Doğan Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü’ne, Hakkı Susmaz Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü’ne, Bilal Şentürk Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü’ne, Yusuf Karaloğlu Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü’ne, Mehmet Tuncer Destek ve Mali Hizmetler Genel Müdürlüğü’ne ve Ramazan Bal Koruma Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne atandı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’na Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanlığına Hafize Gaye Erkan atandı. Üst Kademe Kamu Yöneticiliklerine yapılan atama kararlarına göre, Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı’na Kadir Dinç, Selim Argun ve Burhan İşliyen atandı. Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekterliğine Seyfullah Hacımüftüoğlu atandı.

Devlet Denetleme Kurulu Başkanlığı’na Yunus Arıncı, Devlet Denetleme Kurulu Üyelerine ise Mehmet Emin Baysa, Abdulkadir Polat, Ferhat Karaş, Sami Kalaycı, İsmail Kurul, Salih Tanrıkulu, Abdurrahman Özçelik ve Talip Uzun atandı. Strateji ve Bütçe Başkanlığı’na İbrahim Şenel, Strateji ve Bütçe Başkan Yardımcılarına İsa Atçeken, Kutluhan Taşkın ve Abdullah Rıdvan Ağaoğlu atandı.

Devlet Arşivleri Başkanlığı’na Uğur Ünal, Devlet Arşivleri Başkan Yardımcılarına ise Nurullah İşler, Muhammet Ahmet Tokdemir ve Sebahattin Bayram atandı. İletişim Başkanlığına Fahrettin Altun, İletişim Başkan Yardımcılarına Çağatay Özdemir ve Evren Başar atandı. Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı’na Yasin Yıldız, Milli Saraylar İdaresi Başkan Yardımcılıklarına Hüseyin Yazıcı, Adnan Gayhan ve Ahmet Çapoğlu atandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nda açık bulunan Başkan Yardımcılıklarına Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 4’üncü maddeleri gereğince Huriye Martı ve İbrahim Hilmi Karslı yeniden görevlendirildi. Atamalar, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 7’nci maddeleri gereğince yapıldı.