Usta Tiyatrocu Genco Erkal’ın Ardından Büyük Üzüntü

‘Büyük Usta’ya mesaj yağdı

Usta Tiyatrocu Genco Erkal’ın Vefatı Sanat Camiasını Derinden Sarstı

Mehmet Nuri Ersoy, tiyatro dünyasının değerli ismi Genco Erkal’ın vefatını büyük bir üzüntüyle karşıladığını belirterek, “Merhuma Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve tüm sanat camiasına başsağlığı dilerim.” dedi.

Ajda Pekkan, “Tiyatronun duayen ismi Genco Erkal’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim. Ömrünü sanata ve aydın bir Türkiye idealine adamış çok değerli bir entellektüel idi, nur içinde yatsın.” şeklinde duygularını dile getirdi.

Türk tiyatrosunun duayen oyuncularından biri olarak kabul edilen Genco Erkal’ın vefatına ilişkin Hülya Koçyiğit, “Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Filiz Akın, “Çok büyük bir yıldız kaydı bu dünyadan. Tüm hayatı boyunca ışık saçan o yıldızın ışıklarında uyusun. Vedasını bile hazırlayan büyük ustamız Genco Erkal’ımız maalesef yok artık…” sözleriyle duygularını aktardı.

Ece Dağıstan ise, “Hayat Genco Erkal’ı kaybetti…” cümlesiyle üzüntüsünü dile getirdi.

Sanat dünyasının değerli isimlerinden biri olan Genco Erkal’ın vefatı, pek çok ismin derinden üzüntü duymasına neden oldu. Usta sanatçının kaybı, Türk tiyatrosunu derin bir şekilde etkiledi.