Vali Gül’den Cumhuriyet Kutlaması

İstanbul Valisi Davut Gül'den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Sonsuza dek Cumhuriyet: Vali Gül’den 101. Yaş Kutlaması

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Cumhuriyet’in 101. yaşını kutlama heyecanını yaşadıklarını belirterek; “Cumhuriyetin ikinci asrının hayırlı olmasını dilerim. Türk milleti, tarihten aldığı güçle İstiklal Harbi’nde cesurca mücadele ederek dünyaya bağımsızlığını kanıtlamıştır” dedi.

Vali Nayir, Mustafa Kemal Atatürk’ün “İstiklalsiz yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır.” sözlerine vurgu yaparak, ulusun işgalcilere karşı verdiği mücadeleyi eşsiz zaferlerle taçlandırdığını ve Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere en kutsal miras olarak bıraktığını ifade etti.

Cumhuriyetin ikinci yüzyılında, bu kutsal mirasa sahip çıkmak için çabaladıklarını belirten Vali Nayir şunları söyledi: “Liderimiz Cumhurbaşkanımızın önderliğinde eğitimden kültüre, bilimden teknolojiye kadar her alanda Türkiye’yi ileriye taşımaya devam ediyoruz. Vatanın birliğine zarar vermek isteyen düşmanlara karşı daha güçlü ve kararlı bir şekilde çalışıp üretiyoruz. Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatmak için büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatan topraklarını bizlere yurt kılan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Cumhuriyetimizin 101. yaşını kutluyorum!”