Van Kedisi Araştırma Merkezi’nde Özel Bakım ve ‘Muhtar’

Van Kedi Villası’nın 18 yaşındaki ‘Muhtar’ı

Van Kedileri, Van Kedi Villası’nda Özel Bakım Görüyor

Van kedileri, her mevsim ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde, dişi, erkek ve yavru kediler için özel havuzlar bulunuyor. Merkez, hayırsever bir iş insanı tarafından 6 yıl önce yapılan bu yatırımların ardından ‘Van Kedi Villası’ adını almıştır.

Merkezde her yıl daha kaliteli kedi üretimi için titiz çalışmalar devam etmekte olup, merkezin en yaşlı kedisi olan 18 yaşındaki ‘Muhtar’ dikkatleri üzerine çekmektedir.

‘BURANIN EN AKİL KEDİSİ’

YYÜ Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdullah Kaya, buradaki kedilerin ömür boyu bakımlarının sağlandığını belirterek şunları dile getirdi: “Kedilerin burada ömürlerinin çok daha uzun olmasını sağlayan faktörler, iyi bakım, beslenme düzeni ve uygun ortamdan kaynaklanmaktadır. Bu sebeple, burada bulunan kedilerin sokaktaki diğer kedilere göre daha uzun süre yaşama şansı vardır. Özel isimler sadece belirli özelliklere sahip kedilere verilmektedir. ‘Muhtar’ adını taşıyan kedimiz ise buranın en zeki ve özel kedilerinden biridir.”