Van Kültür Yolu Festivali Van’ı Renklendirdi

Devlet Korosu'ndan Van’da Ahmet Kaya açılımı

Kültür Yolu Festivali Van’a Taşındı – Urartu Başkenti Şehirde Heyecan Yarattı

Bu yıl ilk defa Kültür Yolu Festivali Van’a taşındı ve şehirde pek çok etkinlik düzenlendi. Dokuz gün boyunca konserlerden söyleşilere, sergilerden lezzet deneyimlerine kadar birçok etkinlik Van’a renk kattı. Festivale damga vuran etkinliklerden biri de Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı İstanbul Devlet Modern Folk Müzik Topluluğu’nun “Ahmet Kaya Şarkıları” programıydı.

Van Devlet Tiyatrosu’nda gerçekleşen konserde, sanatçının 15 şarkısı arasında “Arka Sokaklar”, “Hep Sonradan”, “Kendine İyi Bak”, “Öyle Bir Yerdeyim Ki”, “O Mahur Beste”, “Şiire Gazele”, “Ada Sahilleri”, “Sensiz Yaşabilmerem”, “Hani Benim Gençliğim Nerede?”, “Şu Dağlarda Kar Olsaydım”, “Saza Niye Gelmedin”, “Arka Mahalle”, “Kum Gibi”, “Aya Bak Nice Gider” ve “Uğurlar Ola” yer almaktaydı.

Festival kapsamında düzenlenen “Sanatçıya Vefa Konserleri”nde Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Enver Merallı ve sanatçı Umut Akyürek sahne aldı. Merallı, projenin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın direktifiyle başladığını belirterek “Sanatçıya Vefa Konserleri” projesiyle Ahmet Kaya gibi sanatçılara destek olmak istediklerini ifade etti.

Van Kültür Yolu Festivali’nde dikkat çeken diğer bir etkinlik ise, kültür varlığı kaçakçılığına karşı yapılan mücadeleyi konu alan “Kaçış Yok” adlı sembolik sergiydi. Van Müzesi’nde sergilenen bu sergide, Urartu Krallığı’na ait dünyadaki dört “boğa başlı kazan”dan biri büyük ilgi gördü. Başka bir “boğa başlı kazan” Ankara Anadolu Medeniyetler Müzesi’nde, diğer ikisi Almanya’da muhafaza edilirken, dördüncüsü ise Van Müzesi’nde ziyaretçilerle buluşuyor.