Van’ın Gürpınar ilçesinde Tek Öğrencili Okulun Eğitime Devam Etmek İçin Fedakarlık

2 derslik 1 öğrenci... Hasret’e ‘özel’ okul

Van’ın Gürpınar ilçesine olan uzaklığı 70 kilometre olan Dağseven Mahallesi’nde bulunan Yaşlıdal mezrasında bulunan okulun öğrenci sayısı her geçen yıl azalmaktadır. Geçtiğimiz yıl 3 öğrenci olan okulun bu sene başında ise sadece 2 öğrenci kaydedildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen ücretli öğretmen Şahin Aydın, evinden alıp okula getirdiği 2. sınıf öğrencisi Hasret Aydın ile ilgilenmektedir.

Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölümü mezunu olan Şahin Aydın, tek öğrenci için bile okulun açık bırakılmasının eğitim-öğretime verilen önemi gösterdiğini belirtmiştir. Aydın, “Tek öğrenci için bile okulu açık bırakmak büyük bir adımdır ve bu, eğitim sistemimize ne kadar önem verildiğini gösterir. Bu yüzden başta bakanlığımız olmak üzere İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile buradaki işbirliği içinde olan Jandarma Karakol Komutanı’na sonsuz teşekkür ediyoruz” şeklinde konuşmuştur.

Şahin öğretmen, tek öğrencisi Hasret ile yakından ilgilenmektedir. Her sabah evinden alarak okula getirmektedir. Dersler saat 08.30’da başlamakta olup bir öğle arası verilmektedir. Dersler saat 14.30’da sona ermektedir. Okulun tek öğrencisi olduğu için öğretmeni, yakından ilgilenip desteklemektedir. Hasret, 2. sınıfa gitmekte olup doktor olmayı hedeflemektedir.

Tek öğrencili bir okulun açık tutulması, eğitim sisteminin gösterdiği bir adım olarak önemlidir. Bu öğrenciye bir okul açılması veya bir öğretmenin görevlendirilmesi büyük bir anlam taşır. Hasret gibi bireylere eğitim imkanı sunulması, toplumun çağdaş olabilmesi için gereklidir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün buradaki ilgisi ve desteği takdir edilmelidir.