Vefa Borcu ve Eleştiriler

Şehit ailelerine verilen ücretsiz hizmet için dernek başkanından 'yapmayın' çağrısı

Vefa Borcu Ödemeleri Tartışma Yarattı

Niğde Şehit Aileleri Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Demir, bazı esnafların vefa borcunu ödeme adı altında yaptığı ücretsiz hizmetleri eleştirerek, devletin şehit aileleri ve gazilerin her zaman yanında olduğunu vurguladı.

Dürüstlüklerini koruyarak yapılan bu hizmetlerin rencide edici olduğunu belirten Demir, şu sözlerle eleştirdi: “Son zamanlarda şehit ailelerimiz ve gazilerimiz adına bazı esnaflar tarafından kampanyalar yapılmaktadır. Bu kampanyaları şehit aileleri olarak uygun bulmuyoruz. Eğer bir esnafımız şehitlerimizi ve gazilerimizi düşünerek bazı kampanyalar yapmak istiyorsa bunu şehit ailelerimiz ve gazilerimiz adına değil, diğer ihtiyaç sahibi ailelere hiç kimse bilmeden yardım edebilir.”

Demir, devletin her zaman şehit aileleri ile gazilerin yanında olduğunu belirtti ve şunları ekledi: “Bu gibi kampanyaların yapılması iyi niyetten olabilir. Lakin altına yapılan yorumlar şehit ailelerimizi ve gazilerimizi rencide etmektedir. Vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin hiçbir kampanyaya ihtiyacı yoktur. Bu sebeple, böyle kampanyaların paylaşılmamasını rica ediyoruz. Eğer gerçekten şehitlerimiz adına bir kampanya yapılacaksa, ihtiyaç sahibi öğrencilere ve zor durumda olan ailelere yapılmalıdır. Değerli esnaflarımızdan şehit ailelerimiz ve gazilerimiz adına kampanya yapmamalarını rica ediyoruz.”