“Vosmer Otomotiv, İzmir’de Yenilenebilir Enerji Kaynağına Dönüşüyor: Güneş Enerjisi Santralinde 2.5 Milyon Dolarlık Yatırım”

2.5 milyon dolarlık yatırımla kendi enerjilerini ürettiler

Vosmer Otomotiv, çevreyle dost enerji sektöründeki önde gelen fuarlar arasında yer alan Temiz Enerji Fuarı’nda GES projesini tanıttı. İzmir ve çevresindeki otomobil tutkunlarına hizmet veren şirket, sürdürülebilirlik vizyonu doğrultusunda güneş enerji santrali projesi olan Vosmer GES’i hayata geçiriyor.

Vosmer Otomotiv Genel Müdürü Siyon Karmona, “Doğa dostu – temiz enerjinin dünyamızın geleceği için öneminin farkındayız. Bu doğrultuda yenilenebilir enerji kaynağı olan güneş enerji sisteminden elektrik tüketimimizi karşılamak amacıyla 2.5 milyon dolarlık yatırımla Vosmer GES projesini hayata geçiriyoruz. 25 bin 156 metrekarelik alana kurduğumuz 4 bin 290 panelli Güneş Enerjisi Sistemi’miz, tüm lokasyonlarımızın enerji tüketiminin yüzde 160’ını yenilenebilir enerji kaynağından karşılayacak” dedi.

Vosmer Otomotiv CFO’su Can Şenyılmaz da projenin tamamen öz kaynaklarla gerçekleştirildiğini belirterek, İzmirli bir marka olarak çevreye, doğaya ve geleceğe yatırım yapmanın gurur verici olduğunu ifade etti.

Vosmer Otomotiv’in verdiği bilgiye göre, GES projesi aynı zamanda VW AG ile paralel olarak yürütülen ‘Sürdürülebilir Pilot Bayii’ faaliyetlerine de önemli katkı sağlayacak. Proje kapsamında 25 bin 156 metrekarelik alana 4 bin 290 adet solar panel kurulumu gerçekleştirildi ve bu ay faaliyete geçecek olan projeyle Vosmer Otomotiv’in yıllık elektrik ihtiyacının yüzde 160’ı karşılanacak.