Yağışlı Hafta Öngörüsü

Çöl tozu gidiyor yağmur geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Alınan Bilgilere Göre Yağışlı Bir Hafta Sonu Bizi Bekliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, yurdun genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Orta ve Doğu Toroslar, İç Anadolu’nun Eskişehir bölgesi, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile İstanbul, Yalova, Sakarya, Kocaeli, Osmaniye, Kahramanmaraş, Kastamonu, Karabük, Bolu, Düzce, Erzurum, Erzincan, Malatya, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlarının etkili olması beklenmektedir.

Hava sıcaklıklarının Marmara, Kuzey Ege ve Karadeniz kıyılarında mevsim normalleri civarında seyrederken diğer bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi öngörülmektedir. Önümüzdeki hafta ise yağışların yurdun genelinde etkili olması beklenmektedir.

Yağışların genellikle kuzey ve iç kesimlerde yağmur, yer yer sağanak şeklinde olacağı tahmin edilirken, diğer kesimlerde ise sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlarının görülebileceği belirtilmektedir. Salı günü Marmara’nın güneybatısı ile Ege’nin kuzeyinde kuvvetli rüzgarların eseceği öngörülmektedir.

Yeni haftada yağışlı sistemle birlikte hava sıcaklıklarının bir miktar düşerek mevsim normalleri civarında seyredeceği öngörülmektedir.