Yakup Kılıç’ın Faciası: Kurtarılanlar ve Kayıp Ölüm

Gölde anne ve 2 kızının ölüm kalım savaşı! 18,5 saat kurtarılmayı beklemişler

Yakup Kılıç’ın Faciası: Anne ve Çocukları Kurtarıldı, Kılıç’ın Cansız Bedeni Bulundu

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren 36 yaşındaki Yakup Kılıç, beraberinde Dudu A. ve çocuklarıyla cuma günü Beyşehir Gölü’nün kıyısındaki Kuşluca Mahallesi’ne gitti. Aracını park eden Kılıç, daha sonra teknesiyle Aygır Adası’na geçti. Dönüş yolunda tekne alabora olunca, çocuklar can yelekleri sayesinde suda kaldı ancak Kılıç kayboldu.

Aile, cumartesi günü sabaha karşı kayıp başvurusunda bulundu ve yapılan arama sonucunda Kılıç’ın aracı göl kıyısında bulundu. Jandarma Bot Timi, gölde yaptığı aramada anne ve 2 çocuğunu kurtardı. Anne ve çocukları Beyşehir Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Anne ve çocuklarının bulunmasının ardından AFAD ve itfaiye ekibi bölgeye sevk edildi. Kılıç’ın cansız bedeni ise dün askeri helikopterle sudan çıkarıldı. Kılıç’ın cenazesi bugün Hoca Cihan Mezarlığı’na defnedildi.

Olayda kurtarılan anne ve çocuklarının 18,5 saat suda beklediği ortaya çıktı. Dudu A., çocuklarıyla tedavi görmeye devam ederken yaptığı açıklamada, “Tekne alabora olduktan sonra çocukların can yelekleri sayesinde su yüzeyinde kaldık. Ertesi sabah jandarma bizi kurtardı” şeklinde konuştu.