“Yalçın, Yerel Seçimler ve Siyasi Tartışmalar Hakkında Açıklamalarda Bulundu”

MHP'li Yalçın: CHP'nin yeni siyasi kıblesi Kandil'dir

MHP’li Yalçın, yerel seçimlere dair yazılı bir açıklama yaptı. Yalçın, Türk demokrasisinin, Cumhuriyet’in kuruluşundan itibaren birçok zorlukla karşılaşarak bugünlere geldiğini belirterek, “Paylaşım ve bölücülük amaçlayan hiç kimse Türk siyasetine hükmetmeyecek. Yerel seçimlere doğru ilerlerken muhalefet cephesinin üyeleri, dağınık bir görüntü sergiliyor ve hükümetle önceki belediyelerin projelerine saldırıyorlar. Özellikle CHP, Cumhur İttifakı’na karşı çıkarken terör örgütü PKK’nın siyasi kanadına yakın duruyor.” şeklinde konuştu.

Yalçın, İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirler üzerindeki siyasi tartışmaların ön planda olduğunu ifade ederek, “İstanbul’da AK Parti belediyesinin başlattığı projeleri sahiplenen ve PKK’nın siyasi kanadının desteğini alan Ekrem İmamoğlu, CHP’den çok terör örgütü PKK’nın adayı gibi hareket ediyor” dedi.

Mansur Yavaş’ın belediye başkanlığı hizmetlerini eleştiren Yalçın, “Başkentin sorunları çözülemedi, özgün projeler hayata geçirilmedi. Ankaralıların gözü boyanmaya çalışılıyor. İstanbul halkı da Kandil’e yakın duran bir belediye başkanı istemiyor.” şeklinde konuştu. (DHA)