Yapay Zeka Karpuz Seçiminde Yardımcı

Yapay zeka iyi karpuz seçiminde yüzde 98 başarılı

Yapay Zeka Karpuz Seçiminde Yardımcı Oluyor

Yapay zeka, tıptan sanayiye, bilimden sanata kadar birçok alanda kullanılmakta ve son zamanlarda insanların karşılaştığı günlük sorunlara çözümler sunmaktadır. Yaz mevsiminde sıklıkla tüketilen ancak seçimi zor olan karpuz alımında da yapay zeka devreye giriyor.

Yapay zeka yardımıyla kaliteli karpuz seçmek için öncelikle karpuzların bulunduğu tezgahın fotoğrafı çekilip yapay zeka uygulaması ChatGPT’ye yükleniyor. Ardından uygulamaya “fotoğraftaki en iyi karpuz hangisi?”, “Sence hangi karpuzu almalıyım?” gibi sorular yönlendiriliyor. Uygulama, öncelikle lezzetli karpuzun özellikleri hakkında bilgi vererek fotoğraftaki karpuzları bu ölçütlere göre analiz edip en iyi seçeneği öneriyor.

Kayseri’de bir manavda yapılan denemelerde, ChatGBT adlı yapay zeka uygulamasının karpuz seçiminde başarılı olduğu gözlemlendi. Manavın karpuz tezgahının fotoğrafını çekip uygulamaya yükleyen müşteriler, uygulamanın seçtiği karpuzu aldıklarında oldukça lezzetli ve sulu bir karpuzla karşılaştılar.

Yapay zeka uzmanı Doç. Dr. Zafer Aydın, yapay zekanın iyi karpuz seçiminde başarısının yüzde 98 civarında olduğunu belirtti. Aydın, yapay zekanın insanların doğru karar verme süreçlerine destek olduğunu ve görsel verilerin meyve seçiminde etkili olduğunu vurguladı. Ayrıca, yapay zekanın insanlardan daha başarılı olabileceğini ve taze meyveleri belirlemede yüksek başarı gösterebileceğini ifade etti.