Yapay Zeka Kullanarak Cumhurbaşkanı Sesini Taklit Eden Dolandırıcı Yakalandı

Yapay zekayla Erdoğan'ın sesini taklit etmişti! Tutuklanan dolandırıcı suçlamaları kabul etti

İstanbul’da, sanal bir ortamda yapay zeka kullanarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sesini taklit eden ve bir dizi dolandırıcılık girişiminde bulunan bir kişi, polis tarafından yakalandı. Emniyet tarafından gerçekleştirilen işlemlerin ardından, şüpheli olan Fatih Emre H., İstanbul Adalet Sarayı’na götürüldü ve savcılık ifadesinin ardından sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanma talebiyle gönderildi.

Fatih Emre H.’nin, hakimlik sorgusunda kendisini Cumhurbaşkanlığı bünyesinde çalışan bir kişi olarak tanıtarak insanları aradığı ve para talep ettiği ortaya çıktı. Ayrıca, uygulamalar aracılığıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesine dönüştürdüğü kendi konuşmalarını, mağdurlara dinlettiği belirtildi. Ancak soruşturma henüz mağdurların tespit edilememesi nedeniyle, şüphelinin ne kadar maddi menfaat elde ettiğinin belirlenemediği ifade edildi.

Fatih Emre H. hakkında birçok yakalama kararı olduğu ortaya çıktı ve ifadesinde suçlamaları kabul ettiği belirtildi. Hakimlik, Fatih Emre H.’nin tutuklanmasına karar verdi.