Yarıkkaya Kanyonu’nda Yaşanan Dağcılık Kazası: Bir Dağcı Yaralandı

İple kanyona inerken düşerek yaralanan dağcı 11 saatte kurtarıldı

Yarıkkaya Kanyonu’nda Gerçekleşen Dağcılık Kazasında Bir Kişi Yaralandı

Manisa ilinin Şehzadeler ilçesi Spil Dağı Akpınar mevkiindeki Yarıkkaya Kanyonu’nda bir dağcı, iple indiği sırada dengesini kaybederek yüksekten düştü ve kalçasından yaralandı. İzmir’den gelen 10 dağcı, kanyona ip yardımıyla iniş yaparken yaşanan kaza sonrası, ihbar üzerine bölgeye itfaiye, jandarma, sağlık, UMKE, AFAD, GAMER, ANDA ve AKUT ekipleri sevk edildi.

Kurtarma operasyonu Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdür Vekili Mürşit Gündoğdu ve Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Gürhan İnal koordinasyonuyla gerçekleştirildi. Ekipler, 500 metreye yakın kanyon içerisinde 4 istasyon kurarak, 2,5 saatlik bir çalışma sonrasında yaralı dağcıya ulaştı. Yaralı dağcı, yapılan ilk müdahalenin ardından sedyeye alınarak kanyondan çıkarılmak için harekete geçirilen ekiplerin yoğun çabası sonucu 11 saatlik bir mücadele sonrasında çıkarılabildi. Sağlık ekipleri tarafından gerekli tedavisi yapılmak üzere, Manisa Şehir Hastanesi’ne götürüldü. Yaralının şu anki sağlık durumu iyi.

Diğer taraftan, olayla ilgili olarak Manisa İli Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu, 9 dağcıya ormanlara giriş yasağını ihlal etme gerekçesiyle bin 295’şer liralık ceza kesti. Kurtarılan yaralı dağcı da bu grubun içerisinde yer alıyor. Ayrıca diğer 9 dağcı, ifadeleri alınmak üzere jandarma karakoluna götürüldü.

Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Gürhan İnal, yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 500 metre uzunluğundaki kayalıklardan aşağıya indik. 3 etaplı bir inişin ardından yaralı dağcımızı bulunduğu yerden aldık. Tüm ekiplerimizle hep birlikte kanyondan çıkararak, ambulansa teslim ettik ve sağlık durumu iyi” dedi.