Yarıyıl Tatilinde Öğrencileri Bekleyen Renkli Etkinlikler

Sömestrde öğrenciler eğlenceye doyacak

Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı tüm okulöncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencileri ile öğretmenler bugün 19 Ocak’ta son ders zilinin çalmasıyla birlikte yarıyıl tatiline başladı. Türkiye’nin dört bir yanında tiyatro, müzik, sergi, atölye ve müzayede gibi çeşitli etkinliklerle dolu bir program öğrencileri bekliyor. Bu etkinlikler sayesinde öğrenciler tatilde hem eğlenecek hem de öğrenme fırsatı bulacaklar. İşte bazı etkinlikler:

SANAT OKULU:
İstanbul Modern Sanat Müzesi, 7-10 yaş aralığındaki çocuklar için özel bir program sunuyor. Çocuklar, müze eğitimcileri eşliğinde sanatı tanıyacak ve birbirinden etkileyici eserlerin yer aldığı atölyelerde sanat üretimi yapabilecekler. En az beş farklı atölyeye katılan çocuklar katılım belgesi de alabilecekler.

ÇOCUKLAR VE ÖĞRETMENLER İÇİN ATÖLYELER:
İstanbul Pera Müzesi, 23 Ocak-4 Şubat tarihleri arasında çocuklar ve öğretmenler için sergi turları ve atölyeler düzenliyor. 4-12 yaş arası çocuklar, farklı malzemelerle çalışarak ahşap baskı kalıpları, renkli kolaj malzemeleri ve tuval gibi materyallerle tasarımlar yapacaklar. Ayrıca, müzede drama ve masal anlatımı, Kintsugi felsefesinden esinlenen onarma sanatı, animasyon ve papier-mâché tekniklerini deneyimleyecekler. 13-17 yaş arası gençler ise yaratıcı drama teknikleri ile sergileri eğlenceli bir şekilde keşfetme imkanı bulacaklar. Ayrıca öğretmenler için ücretsiz atölyelerde drama yöntemleri ve iyileşme pratikleri üzerine odaklanılacak.

MİNİK TASARIMCILAR İŞ BAŞINDA:
İstanbul’da bulunan Rahmi M. Koç Müzesi’nde hafta sonu düzenlenen etkinliklerde çocuklar kendilerini sanatla ifade etme fırsatı bulacaklar. 27 Ocak’ta 8-12 yaş aralığındaki çocuklar ise ahşap baskı blokları kullanarak kendi çanta tasarımlarını yapabilecekler.

TUNÇ VE DEMİR ÇAĞI’NA YOLCULUK:
İstanbul Rezzan Has Müzesi’nde 24 Ocak’ta başlayacak atölyelerde 5-7 yaş arası çocuklar ‘Kilden Desene Tablet Atölyesi’nde çivi yazılı kil tabletleri inceleyerek Tunç Çağı’na yolculuk yapacaklar. Ayrıca yazının ve alfabenin gelişimini öğrenerek antik uygarlıklar hakkında bilgi sahibi olacaklar. Aynı zamanda çeşitli boyutlarda kilden tabletler yaparak kendi desenlerini çizebilecekler. ‘Minik Kemer Ustaları’ atölyesinde ise Demir Çağı’na ait Urartu Kemerleri üzerindeki desenleri inceleyerek Urartu Dönemi ve tarihini öğrenebilecekler.