“Yaşlı ve Engelli Vatandaşlar, Oy Kullanma Konusundaki Zorluklarına Rağmen Vatandaşlık Görevlerini Yerine Getirdi”

Seçimin bastonlu kahramanları

Seçim günü, tüm Türkiye’de vatandaşlar, oy kullanmak için sandıklara akın etti. Ancak yaşlı ve engelli vatandaşlar, oy kullanma işlemini gerçekleştirmekte zorluk yaşadı. Ankara’da yürümekte zorluk çeken bazı vatandaşlar, yürüteçlerle ya da tekerlekli sandalyelerle oy kullandı. Kırık koluyla oy kullanmaya gelen bir vatandaş da dikkat çekti.

Muğla’daki Abide-Hasan Nuri Öncüer Huzurevi sakinleri minibüsle oy kullanacakları Cumhuriyet Ortaokulu’na götürüldü. Huzurevi sakinlerinin yanı sıra yaşlı vatandaşlar da görevliler ve polislerin yardımı ile oy verme işlemini tamamladı.

Hastanede tedavi gören 2 hasta ise sağlık ekiplerince ambulansla götürüldükleri Cumhuriyet Ortaokulu’nda sedyede oylarını kullandı.

Yaşlı Türk vatandaşları, tüm zorluklara rağmen oy kullanmak için ellerinden geleni yaptılar. 1910 doğumlu 6 çocuk, 38 torunu olan Gaziantep’teki Fatma Tıraş, depremden sonra barındığı konteynerde kırık koluna rağmen kızının ve mahalle muhtarının yardımıyla oy kullanmaya geldi. Tıraş, “Oyumu kullandım, hayırlı olsun” dedi.

Zonguldak’ta yaşayan 110 yaşındaki Safiye Kurtoğlu, 10 çocuk annesi ve parkinson hastası. Oğlu sayesinde sandığa gitti. Bolu’daki Sehure Yaman ise felçli ve 94 yaşında. 60.Yıl Ortaokulu’na sedye ile götürüldü ve burada sağlık ekibi yardımı ile oy kullanabildi.

İstanbul Kadıköy’de sandık müşahitlerine yardım etmek için okula giden bir gruba, oy kullanmak için gelen bir vatandaş hakaret etti. Grup tepki gösterince arbede çıktı. Müdahalenin ardından okulda oy verme işlemi devam etti.

Sosyal medya hesaplarından yapılan yanıltıcı paylaşımlar nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 10 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi.

Yaşlı ve engelli vatandaşların oy kullanma konusundaki zorluklarına karşın, bu özel insanlar ülkelerine olan sevgileri ve vatandaşlık görevlerini yerine getirmek için ellerinden geleni yaptılar. Bu şekilde, Türkiye’deki insanların birbirine olan saygısı ve dayanışması bir kez daha kanıtlandı.