Yavaş ve İmamoğlu Adaylık Tartışması.

Yavaş’tan adaylık mesajı... Konu kapandı



Yavaş: “CHP’nin adayı kim olacak” tartışmalarını doğru bulmuyorum

Yavaş’ın Danışmanı Gültekin’den Açıklama

Volkan Gültekin, uzun süre danışmanlığını yaptığı Mansur Yavaş’ın Halk TV’de yaptığı açıklamayı paylaştı. Gültekin, Yavaş’ın “Partim aday gösterirse aday olurum” açıklamasını “daha dün konuştum” şeklinde aktardı.

Yavaş’ın açıklamasına göre: “‘Ekonomi başta olmak üzere sağlık, eğitim, mülteci sorunu, aile politikaları, sosyal adaletsizlikler gibi birçok alanda ülkemizde büyük sorunlar yaşanırken her akşam ‘CHP’nin adayı kim olacak’ tartışmalarının yaşanmasını doğru bulmuyorum. Bu konu benim açımdan şu anda kapandı. Konuşulacağı gün gelene kadar sadece Ankara halkına hizmet etmeye odaklı olacağız. Ekrem İmamoğlu hakkındaki dava siyasi bir davadır. Dava açılması bile doğru değildi. Hukuk dışı bir karar alındığı takdirde, Sayın Ekrem İmamoğlu’nun hukuki mücadelesinde en büyük destekçisi de ben olacağım. Bu durum asla kabul edilemez.”

CHP’den Açıklama

CHP Genel Merkez kaynakları, İmamoğlu ile ilgili davada mahkumiyet kararı çıkması halinde adaylığının ilan edilmesi yönündeki çağrıların doğrudan İmamoğlu’dan değil çevresindeki bazı isimlerden geldiğini belirtirken. Genel Başkan Özgür Özel’in de rahatsız olduğunu belirtildi. Özel’in yakında Yavaş ve İmamoğlu ile bir araya gelerek mesaj verebileceğini belirten CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ise şunları söyledi:

“Her iki belediye başkanımız da görevlerini en iyi şekilde yapmak ve illerine hizmet etmeye odaklanmış durumdalar. Elbette ki her ikisi de cumhurbaşkanlığı adaylığının en güçlü isimleri ve etraflarında kimi görüşler oluşuyor olabilir. Ama her ikisi de bu tartışmanın içine girmemek için özen gösteriyorlar. Şu anda asıl konuşulması gereken ülkenin içinde bulunduğu derin sorunlardır. Bir sonuca varmayacak bu tartışmanın ülke gündeminin önüne geçmesi ve bu yakıcı sorunları örtmesi iktidarın işine yarayan bir şeydir ve bu tuzağa da düşmemek gerekir. Sayın İmamoğlu’nun sudan bir davayla hukuk bir sopa olarak kullanılarak siyasi yasaklı hale getirilme çabasını da asla kabul etmeyiz ve umuyoruz ki istinaf mahkemesi böylesine yanlış bir kararın parçası olmaz.”