Yavaş’tan Adaylık Tartışmalarıyla İlgili Açıklama

Yavaş: Partimiz gösterirse aday oluruz

Yavaş Adaylık Tartışmalarına Yanıt Verdi

100. Yıl Gençlik Kütüphanesi’nin açılışının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yavaş, adaylık tartışmalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yavaş’ın sözlerine göre, gereksiz tartışmaların önüne geçilmesi gerektiği vurgulandı.

Yavaş, şu ifadeleri kullandı: “Sayın İmamoğlu ya da benim ağzımdan bir şey çıkmadığı halde kulis bilgisi adı altında hem hükümeti eleştirip hem de hükümete hizmet edecek bu kulis bilgisi adı altında gereksiz tartışma yaptırıyorlar ve gündemi unutturuyorlar. Biz her zaman söyledik. Partimiz aday gösterirse aday oluruz. Bunun haricinde konuşacak başka bir kelime yok. Türkçe ve gayet açık konuşuyoruz. Onun haricinde söylenen sözlerin hiçbir kıymetiharbiyesi yoktur. Muhalefet, ülkedeki sıkıntıların çözümü doğrultusunda çalışmalıdır. Bunun haricinde konuşmalar boş laftır, boş laflarla tüketilecek zamanımız yok.”

Yavaş, CHP’nin Tüzük Kurultayı sonrası İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu ile sorun olup olmadığı sorusu üzerine ise şu şekilde konuştu: “Hiçbir sıkıntı yok. Olması da mümkün değil. Bizler CHP’nin belediye başkanlarıyız. Biz ancak hizmette rekabet ederiz. Partinin kuralları bellidir. Cumhurbaşkanı adayının nasıl seçileceği, tespit edileceği bellidir. Şu anda da gündemde aday belirleme konusu olmadığına göre böyle bir konu asla gündemimizde yok”.