Yavuz Selim Kıran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tarafından Hırvatistan Büyükelçiliğine Atandı

Yavuz Selim Kıran, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcılığına atandı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hırvatistan ziyaretinde, Yavuz Selim Kıran’ı Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanovic’e tanıtmıştı. Bu atamalar, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3. maddelerine göre gerçekleştirildi. Kıran, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanovic’e bizzat takdim edilmekten onur duydum” dedi.

Yavuz Selim Kıran, 1985 yılında Ordu/Ünye’de doğdu. İlkokulu Anafartalar İlkokulunda tamamladıktan sonra ortaokul ve lise eğitimini Ünye Anadolu Lisesinde tamamladı. Ankara’da ODTÜ’de Uluslararası İlişkiler Bölümü’ne kabul edildi ve eğitimine devam etti. Lisans eğitimini bir yıl erken tamamlayarak şeref derecesiyle mezun oldu.

Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinde çalışarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlık döneminde konuşmalarını hazırlayan ekip içinde yer aldı. Daha sonra sırasıyla Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Genel Sekreterlik Müşavirliği, Avrupa Birliği Bakanlığı Bakanlık Müşavirliği, TÜBİTAK Başkan Danışmanlığı ve TÜSSİDE Yönetim Kurulu Üyeliği gibi görevlerde bulundu. Ayrıca, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile uzun bir süre çalışarak Dışişleri Bakanı Başdanışmanlığı görevini sürdürdü.

Yavuz Selim Kıran, 2008 yılında Amerika Dışişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Geleceğin Liderleri’ eğitim programına seçildi ve Bosch Vakfı sponsorluğunda düzenlenen Liderlik Geliştirme Programı’na tek Türk katılımcı olarak kabul edildi. 2018 yılı genel seçimlerinde AK Parti Ordu Milletvekili adayı oldu ve 7 Ağustos 2018 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak atandı. Evli ve bir çocuk babası olan Kıran, 2022 yılından bu yana Zagreb Büyükelçisi olarak görev yapmaktadır.