Yayman: Basın ve Google Adımlarına Dikkat Çekti

Dijital Telif Yasası'nda Google'dan yeşil ışık... Hüseyin Yayman: Türkiye ve basın sektörü için tarihi adım

Hüseyin Yayman: Tarihi Bir Adım Atıldı

Hüseyin Yayman, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Bu konularda şöyle bir söz vardı: ‘Gömleğin ilk düğmesini doğru iliklersen sonrasını da doğru iliklersin.’ Tarihi bir adımdı. Çok önemli bir adım atıldığını söyleyebilirim. Türkiye ve basın sektörü için tarihi adım.”

Google tarafının açık olduğunu belirten Yayman, “bizim atmamız gereken adımlar var. Fikir kanunu yeniden yapılandırmalıyız” dedi. Yayman, “Kültür Turizm Bakanlığı’nda Bakanımızla görüştük. ‘Biz hazırız, çalışmaya başlayacağız’ dedi. Emek hırsızlığının önüne geçmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yönetici Abdullah Bey’in de hazırlık yapılması gerektiğine dikkat çeken Yayman, “Yeni yasama dönemiyle biz hazırlıklarımızı yapmış olacağız. Yuvarlak masada meseleyi ele alıp müzakere ediyoruz” şeklinde ifadeler kullandı.

Google’ın Avrupa’da yaptığı anlaşmalara da değinen Yayman, “Google’ın ücretleri ödemesi lazım. Yeni yasama dönemiyle biz hazırlıklarımızı yapmış olacağız. Meseleye yaptırım konusunda yaklaşmıyoruz” dedi. TikTok’un kapatılmasıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Yayman, “Hükümetimiz sansüre karşı. TikTok’un kendine çeki düzen vermesi gerekiyor” şeklinde konuştu.