Yeni bir teknoloji ile videolara otomatik dublaj yapmak mümkün hale geldi

Dil bilmenin avantajı ortadan kalkıyor mu

Yeni bir teknoloji, videolara istediğiniz dilde otomatik dublaj yaparak, sesleri ve hareketleri uygun hale getiriyor. Bu teknoloji, DeepFake teknolojisinden faydalanan bir uygulama olup, güvenlikle ilgili sorulara neden olabilirken, eğitim dünyasına büyük katkı sağlayabilir.

Bilişim Uzmanı Osman Demircan, bu yeni çeviri teknolojisi hakkında şunları söyledi: “Sistem, ilk olarak videoda konuşulan kelimeleri metin haline çeviriyor ve ses tonu ve mimiklere en uygun şekilde yeni bir video oluşturuyor. Yani Türkçe olarak oluşturduğunuz bir video, sistemin desteğiyle herhangi bir dile çevrilebilecek.”

Eğitim teknolojileri ve öğretim üyesi Tolga Güyer, yeni teknolojinin eğitim sektöründe nasıl kullanılabileceğini anlatıyor: “Çok sayıda yabancı dil öğrenme platformu var. Bu teknoloji sayesinde, insanlar öğrenmek istedikleri dili bilmek zorunda kalmayacaklar. Eğer herkes için erişilebilir hale gelirse, dil öğrenmenin önemi azalabilir. İnsanlar, dil öğrenme konusunda daha az zahmetli bir yola gidebilirler.”