Yeni Düzenlemeler ve Hayvan Bakımı Önemli Adımlar Etkiliyor

Örnek sokak hayvanları uygulaması: Sosyal medyada sahip arıyorlar

Sahipsiz Sokak Hayvanları için Yeni Düzenlemeler

30 Temmuz’da TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen ‘Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik önemli adımlar atıldı. Yapılan düzenleme kapsamında, sahipsiz hayvanlar ilgili belediyeler tarafından hayvan bakımevlerine götürülerek burada bakım ve rehabilite edilecekler. Rehabilitasyon sürecini tamamlayan hayvanlar sahiplendirilinceye kadar bakım evlerinde barındırılacaklar.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi yetkilileri, sahipsiz sokak köpeklerine yönelik çalışmalar kapsamında 100 dönümlük alana Hayvanat Bahçesi’ne yakın bir konumda Doğal Yaşam Parkı inşa etti. Park içinde yemlikler, suluklar, serinleme havuzları ve kulübeler gibi olanaklar bulunmaktadır.

Doğal Yaşam Parkı Müdürü Celal Özsöyler, yeni yasa ile ilgili yaptığı açıklamada, “Sahipsiz sokak köpeklerinin barınaklarımıza getirilerek tedavi ve bakımlarının yapıldıktan sonra sosyal medya hesaplarımız üzerinden sahiplendirilmeye başladıklarını” belirtti. Köpekler için özel olarak hazırlanan doğal yaşam alanında 250 köpeğin bakımı sağlanmaktadır.

Niğde’de geçici hayvan bakımevinde yaşanan tartışmalı olaylarla ilgili olarak Niğde Belediyesi’nin yapılan iddiaları reddettiği ve bu hayvan mezarlığının doğal ölümü gerçekleşen hayvanlar için oluşturulan bir alan olduğunu açıkladığı belirtildi. Belediye Başkanı Emrah Özdemir, iddialar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.