Yeni Kanunlar ve Genel Kurul Gündemine Dair Detaylar

TBMM'de yoğun gündem

Genel Kurul, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni Ele Alacak

Genel Kurul’un 15 Ekim Salı günü başlayacak olan haftalık çalışmasında, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ele alınacak. Bu teklife göre, kredi veren ile tüketiciler arasındaki sözleşmelerin şekil şartı, bir bilişim veya elektronik haberleşme cihazı üzerinden gerçekleştirilecek ve tüketici kimliğinin doğrulanmasını içeren yöntemler yoluyla kurulabilmesine imkan sağlanacak. Doğrudan satış sistemine ilişkin hususlar düzenlenerek, tarafların hak ve yükümlülükleri belirgin hale getirilecek. Ayrıca, uzlaşma müessesesinin ticari reklam ve haksız ticari uygulamalara ilişkin hükümler için de uygulanmasına imkan tanınacak. Yurt içinde yerleşik pazar yerlerinin rekabet gücünün artırılması, yurt dışı menşeli pazar yerlerine karşı korunması, istihdam seviyesinin artırılması ve ihracat artışına hız kazandırılması amacıyla destekleyici tedbirler alınacak.

9. Yargı Paketi TBMM Genel Kurulunun Görüşmelerine Başlayacak

9. Yargı Paketi olarak bilinen Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin de Genel Kurulun görüşmelerine başlaması bekleniyor. Paket kapsamında, Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavı’nda soru sayısının artırılması, Hakim ve Savcı Yardımcılığı Mülakatı’na çağrılacak aday sayısında değişiklik yapılması ve arabuluculuk eğitimini tamamlayanların siciline kayıt olabilmesi gibi düzenlemeler yer alıyor. Ayrıca, sesli, yazılı veya görüntülü iletiyle hakaret suçunun ön ödeme kapsamına alınması ve noterlik işlemlerinde yeni katılma payı düzenlemeleri de teklifin içeriğinde bulunuyor.

Lübnan’daki Türk Askerinin Görev Süresi Uzatılacak

Genel Kurulun, Lübnan’daki Türk askerinin görev süresinin bir yıl daha uzatılmasına ilişkin tezkereyi görüşmesi bekleniyor. Bunun yanı sıra, TBMM ihtisas komisyonları toplanarak gündemdeki konuları ele alacak. Plan ve Bütçe Komisyonu, Savunma Sanayii Destekleme Fonu kaynaklarını artırmak amacıyla hazırlanan kanun teklifinin görüşmelerine başlayacak. Teklife göre, motor silindir hacmi, insansız hava taşıtları ve tapu-kadastro işlemlerinde yeni düzenlemeler öngörülüyor. Ayrıca Dilekçe Komisyonu ve Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu’nun da ayrı toplantılar düzenleyeceği belirtiliyor.

AK Parti Kanun Teklifi Hazırlıklarını Sürdürüyor

AK Parti milletvekilleri, yeni kanun tekliflerinin hazırlıklarına devam ediyor. İstinaftaki yargılama sürelerine ve noterlik hizmetlerine ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifinin TBMM Başkanlığına sunulması bekleniyor. Ayrıca, silahların ana parçalarını satan, taşıyan veya ülkeye girişini sağlayanlara hapis cezası verilmesini içeren bir teklifin de Meclis gündemine taşınması planlanıyor. Salı ve çarşamba günleri Mecliste grup toplantıları yapılacağı belirtiliyor.