Yeni Sağlık Randevu Sistemi: Kolay Erişim ve Pratik Kullanım

Adım adım yeni randevu sistemi

Yeni Randevu Sistemi Kullanım Rehberi

Sağlık Bakanlığı, sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırmak için yeni bir randevu sistemi başlattı. Yeni sistem, MHRS’ye üç farklı şekilde erişim sağlayarak vatandaşların randevu almasını kolaylaştırıyor.

İnternetten MHRS yazarak kayıt yaptırabileceğiniz gibi telefona indireceğiniz MHRS uygulaması veya ALO 182 numaralı çağrı hattı üzerinden de erişim sağlayabilirsiniz. İstenilen il, hastane, branş ve hekim bilgilerini belirterek randevu talebinde bulunabileceğiniz gibi ALO 182’yi arayarak canlı operatöre isim, soyadı ve TC kimlik numaranızı vererek de randevu alabilirsiniz.

Randevunuzu oluşturduktan sonra randevunuzu onaylamak veya iptal etmek için 14 Mayıs günü saat 20.00’ye kadar işlem yapmanız gerekmektedir. Eğer randevuya gitmezseniz 15 gün boyunca aynı branştan randevu oluşturamayacak ancak ayakta başvuru ile muayene talep edebileceksiniz.

Yeni onaylı randevu sistemi, hastanelere ve hekimlere zamanı daha verimli kullanma imkanı sağlayacak. Randevu alıp gelmeyen hastalar yerine talep bırakan hastalara ulaşılacak ve randevu kapasitesi daha etkin bir şekilde kullanılacak.

Yeni dönemde 65 yaş üstü ve kanser hastaları özel bir ayrıcalığa sahip olacaklar. Bu iki grup hastalara onay işlemlerinde istisna tanınacak.

Geçen yıl 160 milyon hastaya hizmet verildiği ancak 23 milyon kişinin aldığı randevuya gelmediği bilgisi paylaşıldı. Bu gibi problemleri çözmeyi amaçlayan yeni randevu sistemi, Bakan Koca tarafından sorunları giderecek bir adım olarak tanımlandı.