Yenidoğan Skandalı: Aile Hukuk Mücadelesine Girdi

3 bebeklerini kaybeden aileden korkunç iddialar

Kocaeli Gebze’de Yaşayan Aile, Beşinci Bebeklerini Geçirdikleri Acı Sonrasında Hukuk Mücadelesine Başladı

23 Mayıs 2023 tarihinde Özel Gebze Yüzyıl Hastanesi’ne erken doğum yapan Hamide Okutucu, dördüz bebek dünyaya getirdi. Erken doğum sebebiyle bebekler kuvöze alındı ve maalesef doğumdan kısa bir süre sonra aile bir bebeklerini kaybetti. Ardından diğer iki bebekleri de hayatını kaybedince ailenin yaşadığı acı büyüdü. Doktor tarafından aileye bebeklerde mikrop olduğu ve bunun ırsi olduğu söylendi. Aile, 4’üncü bebeği Cemre’nin durumunu endişeyle beklemeye başladı.

Üç ay boyunca hastanede entübe edilen Cemre bebek, sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine Özel Gebze Yüzyıl Hastanesi’nden Medilife Bağcılar Hastanesi’ne sevk edildi. Burada da maalesef bebeğin sol gözünde görme yetisi yüzde yüz kaybedildi ve vücudu ilaçlar sebebiyle zayıflayarak yürüme ve hareket etme kabiliyeti zedelendi. Aile, bebeğin vücudunda yanık izleri olduğunu ve kemiklerinin gözüktüğünü belirterek sorumluların cezalandırılması için geçtiğimiz sene hukuk mücadelesine başladı.

Aile, yaşadıkları acıları hatırlayarak yenidoğan çetesiyle ilgili açılan dosyaya dahil olmak için avukatları aracılığıyla harekete geçti. Aile bireylerinden Akın Okutucu, “Bir sene önce sizinle röportaj yapıp, bu olayı dile getirmiştik ama sesimizi duyan olmadı. O süreçte sesimizi duyan olsaydı belki de ailelerin başına bunlar gelmeyecekti. Maalesef ki bizim sesimiz duyulmadı. 3 bebeğimi Gebze Yüzyıl Hastanesi’nde kaybettim. Dördüncü çocuğum olan Cemre’yi de oradan almak istedim. Çocuğum maalesef orada bir gözünü kaybetti. Diğer gözünü de Çapa’daki doktorumuz kurtardı. Ben Gebze Yüzyıl Hastanesi, 112 ve Medilife Hastanesi’nin birlikte çalıştığını düşünüyorum” dedi.

Hamide Okutucu ise, “Geçen sene İhlas Haber Ajansı ile sesimizi duyurmaya çalışmıştık. Sağ olsun, her zaman yanımızda oldular. Onlarla birlikte sesimizi duyurmaya çalıştık. Hiç kimse bizi dinlemedi, ciddiye alınmadık. Belki de dikkate alsalardı bu kadar ölüm olmayacaktı. Biz sadece hastanede bu şekilde tedavi yapan doktorların ceza almasını istiyorduk. Başka ailelerin de bunu yaşaması çok kötü. Ben 3 evladımı toprağa verdim. Biz eşimle hala kendimizi tam anlamıyla toparlayamadık. İnşallah her şey gün yüzüne çıkacak. Hiçbir anne evladını toprağa gömmeyecek. İnşallah canları yanmayacak, çocukları koyunlarında yatacak. Tek istediğim bu” şeklinde konuştu.

Avaat Tayfun Budak ise, “Geçen seneden bu yana ciddi gelişmeler oldu fakat Bakanlık nezdinde bir gelişme yok. Bakanlık bizim Gebze Cumhuriyet Savcılığına yaptığımız şikayete cevap vermedi. Yenidoğan çetesi olarak gündemde olan dosya ile ilgili bizim de mağduriyetimiz var. Cemre bebeğimiz bu çetenin elinde ihmallerine maruz kalmıştır. Biz o dosyada mağduru olduğumuza dair dilekçemizi göndereceğiz. Buna karşılık orada da bulunacağız ve hakkımızı talep edeceğiz. Sanıkların cezalandırılmasını, en ağır cezayı almalarını, hastanelerin kapanmasını istiyoruz” dedi.