Yenimahalle’de Yaya Geçidinde Gerçekleşen Kazada Ressam Hayatını Kaybetti

Ankara'da acı olay! Genç ressam, yaya geçidinde otomobilin çarpmasıyla hayatını kaybetti

Yenimahalle ilçesi Kentkoop Mahallesi’nde yaşanan bir olayda, ressam Hücran Bulur, 24 Ağustos’ta Batıkent Bulvarı’ndaki yaya geçidinden karşıya geçerken mekatronik mühendisi Özer Sağlamyürek’in kullandığı bir otomobilin çarpması sonucu yaralandı. Ne yazık ki, Bulur 12 saat sonra hayatını kaybetti. Kazanın ardından gözaltına alınan Sağlamyürek, “Taksirle ölüme neden olma” suçundan tutuklandı.

Olayla ilgili olarak Sağlamyürek, olayın meydana geldiği bulvarda yaya geçidinin bulunduğunu belirterek, “Aracımı kullanırken yolun sol tarafından sağa doğru yaya olarak ilerleyen bir erkek gördüm. Aracımın yönünü hafif sağa çevirdim ancak şahıs ilerlemeye devam etti. Yaklaşırken şahıs bir an duraksadı, ardından tekrar hareket etti ve sol ön çamurluğumla çarptım. Bu sırada hızım tahminimce 70-80 kilometreydi. Çünkü trafik ışıklarından bekledikten sonra hızımı artırmamıştım. Ayrıca çarpışma şiddetli değildi, çünkü hava yastıkları açılmadı. Durmak yerine hafif sağa manevra yaparak seyretmeye devam etmeyi düşündüm. Bu nedenle refleks olarak duramadım, ancak kısa bir süre sonra durabildim. Alkol almadığım muayeneyle de tespit edildi. Bu olay beni çok üzdü. Yaya geçidinde gerçekleşmesi nedeniyle kusurlu olduğumu düşünüyorum ve yayanın da kusurlu olduğunu düşünüyorum” şeklinde ifade verdi.

Hücran Bulur’un babası Veysel Bulur ise oğlunun kurallara uyduğunu ve dikkatli olduğunu belirterek, “Ancak yaya geçidinden geçerken 160 kilometre hızla gelen bir araç oğlumu fark etti. Oğlum bu aracın altında yaklaşık 20 metre sürüklendi. Oğlumun vücudunda kırılmadık kemik kalmadı. En ağır cezayı almasını istiyoruz” dedi.

Bulur ailesi, olaydan sonra şüphelinin oğluna yardım etmediğini iddia ediyor. Veysel Bulur, “Araç, diğer yaya geçidinin başında durdu ve etraftan geçen insanlar yardım etti. Bir kadın görgü tanığı, aracın makas atarak geldiğini gördü ve araç sürücüsünün birilerini arayarak 160 kilometre hızla geldiğini söyledi. Muhtemelen ailesinden yardım istedi, ancak oğluma yardım etmek için hiçbir şey yapmadı. Sonrasında bizimle iletişim kurmaya çalıştılar, ancak kabul etmedik. Aile, çocuklarını kurtarmak için gerekli itirazları yapmaktadır. Muhtemelen delilleri karartmak için aracı hemen bir servise gönderdiler” şeklinde konuştu. Hücran’ın annesi Süreyya Bulur (56) ise oğlunun hayalleri olduğunu ve adaletin yerini bulmasını istediğini söyledi.