Yerleştirme Süreci ve LGS Şampiyonları

Sonuçlar açıklandı sıra tercihlerde... LGS’de 352 şampiyon

Türkiye Genelinde 1 Milyon Öğrenci LGS Sınavına Girdi

Türkiye genelinde 973, yurtdışında ise 11 sınav merkezinde düzenlenen ve 1 milyon 38 bin 544 ortaokul 8’inci sınıf öğrencisinin başvurduğu LGS merkezi sınavına 992 bin 906 aday katıldı. Böylece sınava katılım oranı yüzde 95.61 olarak gerçekleşti. Sınavda 352 aday tüm sorulara doğru cevap vererek şampiyon oldu.

LGS Yerleştirmeleri Değişiyor

Yayımlanan kılavuzla birlikte LGS kapsamında yapılacak ortaöğretim kurumları tercih süreci de başladı. Tercih süreci 17 Temmuz saat 17.00’ye kadar devam edecek. LGS yerleştirmeleri merkezi ve yerel olarak iki şekilde yapılacak. Bu yıl Türkiye genelinde 2 bin 525 liseye, merkezi sınav puanına göre öğrenci yerleştirilecek. Öğrencilerin yüzde 83.85’i yerel, 16.15’i ise merkezi yerleştirme sınav puanıyla kayıt yaptıracak.

LGS kapsamında merkezi yerleştirme; merkezi sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına merkezi sınav puanı üstünlüğüne göre tercihler doğrultusunda yapılacak. Öğrenciler, sınavla öğrenci alan okullar listesinden 10 okula kadar tercih yapabilecek ve yerleştirme bu tercihlere göre gerçekleştirilecektir.

Yerel yerleştirme işlemleri ise okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il, ilçe milli eğitim müdürlüklerince yapılacak. Öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanı üstünlüğü ve özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısı kriterlerine göre yerleştirme yapılacaktır.

Öğrencilere Destek Olunacak

Geçtiğimiz yıl yaşanan Kahramanmaraş depremleri nedeniyle belirli bölgelerde okuyan öğrencilere pozitif ayrımcılık yapılacak. Bu öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okulların tamamında tercih yapabilecekler.

LGS’de 352 şampiyondan 36’sı Bilfen Okulları’ndan çıktı. Haberin devamını okumak için buraya tıklayabilirsiniz. Eğitim uzmanlarının görüşlerine göre, bu yılki yerleştirmelerin önceki yıllara göre daha avantajlı olması bekleniyor. Başakşehir İBB Akşemsettin Ortaokulu’nun 3 öğrencisi Ecrin Kaplan, Mehmet Arif Yıldız ve Ebrar Nalbant, LGS’de tüm sorulara doğru yanıt vererek şampiyon olmayı başardılar.