Yıldızlar Altında Buluşma: Eşsiz Deneyim!

Karacabey sahilinde "Perseid meteor yağmuru" izlendi

Yaklaşık 20 Bin Kişi Yıldızlar Altında Buluştu

Sosyal medya platformları aracılığıyla organize olan yaklaşık 20 bin kişi, Karacabey Belediyesi’nin ev sahipliğinde Yeniköy Sahili’nde bir araya geldi. Gökyüzü meraklıları ve doğaseverler, farklı illerden yoğun bir katılımla gece saatlerinde meteor yağmurunu izledi ve çadırlarında konakladı. Program kapsamında alanında uzman kişiler de sunumlarını gerçekleştirdi.

Saat 23.00’te Boğaz mevkisindeki ev ve işletmelerin ışıklarının kapatılmasıyla tamamen karanlık bir ortamda gökyüzü izlendi. “ULUSLARARASI BOYUT KAZANDIK” diyen doğa fotoğrafçısı ve programın organizatörü Alper Tüydeş, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bu yıl katılımın oldukça yoğun olduğunu” belirtti. Etkinliğin beş yıldır devam ettiğini ve festival boyutuna ulaştığını vurgulayan Tüydeş, “Her sene eksiklikleri tamamlayarak ailelerin katılımına uygun bir şekilde düzenlemeye devam ediyoruz. Bu etkinlik, hem bölgeye hem de Bursa’ya tanıtım fırsatı sunuyor” dedi.

Etkinliğe Türkiye’nin dört bir yanından katılımın kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Tüydeş, “Yurt dışından da misafirlerimiz var ve bu sayede etkinliğin uluslararası boyut kazandığını düşünüyoruz. Her sene artan bir katılımcı sayısıyla, düzenli ve sorunsuz bir organizasyonla büyük bir başarı elde ediyoruz. Geçen yıl 15 bine yakın kişi ağırlamıştık, bu yıl ise yaklaşık 20 bin kişi olduğunu tahmin ediyoruz. Bu etkinlik, unutulmaz bir deneyim sunmak adına eşsiz bir ortam yaratıyor” şeklinde konuştu.

Ailesiyle birlikte etkinliğe katılan Fatih Ortabağ, atmosferin muhteşem olduğunu belirtirken, etkinliğe ilk kez geldiklerini ve heyecan duyduklarını dile getirdi. Ortabağ, “Böylesine büyük bir katılım beklemiyorduk ancak Alper Gezeravcı’nın uzaya gitmesiyle hepimiz bu alana ilgi duymaya başladık ve bu sebeple buradayız. Çocuklarımızla birlikte olmak da ayrı bir keyif” dedi.

Arda Gürses ise 5 yıldır aralıksız şekilde etkinliğe katıldığını belirterek, her sene artan kaliteyle etkinliğin devam etmesinden keyif aldığını söyledi.