YKS Yerleştirme Sonuçları ve Üniversite Kayıtları

Üniversitelerde kayıt zamanı

YKS Yerleştirme Sonuçlarının Ardından Yeni Üniversitelilerin Kayıt İşlemleri Devam Ediyor

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, toplam 1 milyon 21 bin 986 kontenjanın 987 bin 388’ine yerleştirme yapıldı. Yeni üniversiteliler için elektronik kayıtlar e-Devlet üzerinden 21 Ağustos’a kadar alınacak.

Elektronik kaydını yaptıran adaylar, barkodlu elektronik kayıt belgesini yine e-Devlet üzerinden alabilecekler. Ayrıca, adayların elektronik kayıt işlemi tamamlandıktan sonra kayıt oldukları üniversitenin internet sayfasındaki duyuruları takip etmeleri gerekmektedir. Elektronik kayıt işlemini tamamlayan adayların üniversitelerine bizzat giderek kayıt yaptırmalarına gerek kalmayacak.

Yüz yüze kayıt yaptırmak isteyen adaylar ise tercihlerine bağlı olarak yerleştiği üniversiteye giderek 23 Ağustos’a kadar kayıt yaptırabilecekler. Kayıt yaptıracak adayların ortaöğretim diplomasının aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi, vesikalık fotoğraf gibi belgeleri teslim etmeleri gerekmektedir. Öğrenim ücreti ödemesi gereken bir programa yerleşen adaylar ise kayıt sırasında ödeme yaptıklarına dair dekontu yanlarında bulundurmalıdırlar.