Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle Birçok İlçede Okullara Ara Verildi

Van'ın beş ilçesinde eğitime kar engeli

Yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe kaymakamlıkları tarafından yapılan açıklamalara göre, 6 Şubat 2024 tarihinde Erciş ilçesinde bulunan köy okulları ve taşımalı okullar için eğitim-öğretime bir gün ara verileceği bildirildi. Merkez okulları ise, Haydarbey, Yukarı ve Aşağı Işıklı İlköğretim okullarında eğitime devam edilecektir.

Özalp ilçesinde de yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle tüm eğitim-öğretim kurumlarına bir gün süreyle ara verileceği duyuruldu. Ayrıca, hamile, engelli ve kronik ağır hastalığı olan memur ve diğer kamu görevlilerine idari izin verileceği belirtildi.

Muradiye ilçesinde de yoğun kar yağışı ve buzlanma riski göz önüne alınarak, 6 Şubat Salı günü tüm okullarda eğitim-öğretime bir gün süreyle ara verileceği kaydedildi.

Saray ilçesinde de yoğun kar yağışı ve buzlanma beklenen olaylar nedeniyle, 6 Şubat 2024 Salı günü tüm okullarda eğitime bir gün süreyle ara verileceği duyuruldu.

İpekyolu ilçesinde ise köy okulları ve taşımalı eğitimle ilgili karar alınarak, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 6 Şubat 2024 tarihinde öğrencilere bir günlük tatil verileceği açıklandı.