Yoğurtçu Kedi Skandalı: Korkunç İddialar Ortaya Çıktı!

Kedi katiline 4.5 yıl hapis

İstanbul Fatih ilçesindeki Malta Çarşısı’nda yoğurtçuluk yapan Fatih Mehmet Öztürk (44), çevre sakinlerine daha iyi bakılacaklarını söyleyerek zaman zaman Fatih Camii çevresinde yaşayan kedileri alıp götürüyor ve bir daha geri getirmiyordu. Öztürk’ün, “Benim İzmit’te çiftliğim var, orada daha güzel bakılıyorlar” dediği görüldü.

31 Ekim 2023 tarihinde kedileri sırt çantasına alarak işyerine götüren Öztürk, mahalleli tarafından görüldü ve polis merkezine şikayet edildi. Polis, sosyal medyada yayılan kamera görüntülerini inceledi ve Öztürk’ün kedileri sırt çantasına doldurarak götürdüğünü tespit etti. Öztürk’ün işyerinde yapılan aramalarda, polis ekipleri bir odadaki çöpte 2 yetişkin kedi ile 7 kedi yavrusuna ait vücut parçaları buldu. Kedi ölüleri çürümeye başlamış ve kötü bir kokuya sebep olmuştu.

13 Kasım’da gözaltına alınan Öztürk, kedileri sevdiğini ve sürekli beslediğini belirterek suçlamaları kabul etmedi ve kendisine iftira atıldığını iddia etti. Tutuklanan şüpheli hakkında ‘birden fazla ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme’ suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istendi. Ancak, Öztürk 3.5 ay sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

İstanbul 17’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuksuz sanık Fatih Mehmet Öztürk’e ‘birden fazla ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme’ suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Cezada takdiri indirim yapılmadı.