Yomra’da Arazi Anlaşmazlığı İntikamına Dönüşen Saldırı: Üvey Kardeş ve Eşi Hayatını Kaybetti

Trabzon'da çifte cinayet: İstenen ceza belli oldu

Yomra ilçesi Kayabaşı Mahallesi’nde, 13 Eylül tarihinde yaşanan bir olayda, Şükrü Yıldız isimli şahıs, arazi anlaşmazlığı sebebiyle üvey kardeşi Osman İğci ve onun eşi Necla İğci’ye tabancayla ateş ederek saldırıda bulundu. Necla ve Osman İğci, olay yerinde hayatını kaybetti. Savcılık incelemesinin ardından cenazeler, ilçede sevenlerinin katılımıyla toprağa verildi. Şükrü Yıldız gözaltına alındı ve tutuklandı.

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma sonucunda, Şükrü Yıldız hakkında ‘Nitelikli kasten öldürme’ suçundan ve ‘haksız tahrik’ indirimiyle 2 ayrı suçtan 18’er yıldan 24’er yıla kadar hapis cezası talep edilen bir iddianame hazırlandı. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, olayda kullanılan silahtaki 9 kurşundan 4’ünün Osman İğci’ye, 5’inin ise Necla İğci’ye isabet ettiği ortaya çıktı. Olay yerinde bulunan evin çatısı ve çevresinde taş parçalarının bulunduğu da dosyada yer aldı.

Sorgulama esnasında ifadesi alınan Şükrü Yıldız, olayı şu şekilde anlattı: “Evde oturuyordum ancak kim olduğunu anlamadığım kişiler evimin çatısına ve duvarına taş atıyordu. Sinirlerim bozuldu ve bağırma sesleri duydum. Dışarı çıkıp, yaklaşık 50 metre uzaktan yaşlılık sebebiyle kim olduklarını anlayamadığım taş atanlara karşı silahla ateş ettim. Ateş ettiğim kaç el olduğunu hatırlamıyorum. Amacım taşların bize zarar vermemesi ve onları korkutmaktı. Olaydan sonra eşim koşarak yanıma gelerek ‘Ne yapıyorsun, onları vurdun’ dedi. Silahı odamdaki çekmeceme koyarak teslim oldum.”

Olay detayları, soruşturma süreci ve Şükrü Yıldız’ın ifadesi neticesinde ortaya çıkan bilgilere göre, hem üvey kardeşi hem de onun eşini hedef alan saldırı husumetli olduğu arazi anlaşmazlığı ile ilgili olabilir. Savcılık tarafından hazırlanan iddianame, mahkemede değerlendirilecek ve süreç ilerleyecek. Bu oturumda yapılacak yargılamanın sonucunda ise Şükrü Yıldız’ın cezası belirlenecek.