YSK Başkanı Ahmet Yener Açıklama Yaptı: Geçici Sonuçlar Henüz Açıklanmadı

Gözler YSK’daydı

Türkiye’de dün yapılan cumhurbaşkanlığı seçimi büyük bir heyecanla takip edildi. Ancak seçimin geçici sonuçları, ilan tarihinden önce açıklanmadı. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, açılan sandık sayısından ve veri girişinin devam ettiğinden bahsetti. Yener, herhangi bir aksama ya da gecikme olmadığını vurguladı. Seçim takvimindeki itiraz sürecine değinen Yener, il seçim kurullarının kararlarına karşı itiraz süresinin 16 Mayıs Salı günü sona ereceğini belirtti. Yenilenmesi gereken seçim çevrelerinin belirlenmesi durumunda ise YSK’nın karar vereceği bilgisini verdi.

Seçim sürecinin büyük bir disiplin içerisinde ve olaysız geçtiği ifade edildi. YSK, saat 21.00’de yayın yasağını saat 18.30’a çekti. YSK Başkanı Yener, yayın yasağının kaldırıldığını aynı saatte açıkladı. Sandık başkanlarına yapılan ikaz ve uyarılarla ilgili bir soru üzerine Yener, herhangi bir adayın pusulasında yerinin çizilmemesi gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin geçici sonuçları henüz açıklanmamakla birlikte, seçim takvimine göre tutanaklara karşı itiraz süreci devam etmektedir. Verilen bilgilere göre, ani bir gecikme veya aksaklık durumunda seçim takviminde belirtilen yöntemin uygulanacağı ifade edildi.