Yüksek Lisans Öğrencilerinin Tercih Etmesi Gereken Vakıf Üniversiteleri ve Eğitim Maliyetleri

Bütçeye göre meslek

Yüksek not alan öğrenciler, tercihlerini bölüm sıralamalarına göre yaparken, bazıları ise vakıf üniversitelerine yöneliyor. Ancak, öğrencilerin seçtikleri mesleğe göre eğitim maliyetleri değişkenlik gösteriyor. Bu yıl Koç Üniversitesi’nin dikkat çeken bir fiyatı oldu. Üniversite, tıp dışındaki programlar için yerleştirilen öğrencilere 520 bin TL ücret belirledi. Tıp fakültesi için ise yarı burslu olarak 358 bin TL. Sabancı Üniversitesi’nin ücreti ise 510 bin TL olarak belirlendi. Geçtiğimiz yıl bu rakam 240 bin 750 TL idi. İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi ise tüm bölümler için 300 bin TL ücret açıkladı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde hazırlık sınıfında okumanın bedeli 279 bin TL. Mimar, mühendis veya psikolog olmak için ise 297 bin 500 TL’yi gözden çıkarmak gerekiyor. Yeditepe Üniversitesi’nde hazırlık sınıfı ücreti 269 bin TL iken, diş hekimi olmak için 414 bin TL ödemeniz gerekiyor. Diğer bölümler için ise fiyatlar 230 bin TL ile 269 bin TL arasında değişiyor. Bahçeşehir Üniversitesi’nde diş hekimliği okumanın maliyeti 405 bin TL. Özyeğin Üniversitesi’nde Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nin Havacılık Yönetimi bölümü 340 bin TL’ye yükseldi. Pilotaj bölümü ise 382 bin TL tutuyor.

Kadir Has Üniversitesi’nde İngilizce hazırlık, iletişim, iktisadi idari ve sosyal bilimler, hukuk, sanat ve tasarım (tiyatro hariç) ile mühendislik fakültelerinde okumanın maliyeti 329 bin TL. Ancak taksitli ödeme yapmayı tercih edenler için ücret 350 bin TL’ye kadar çıkabiliyor.