Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, Deprem Bölgesindeki Üniversitelerde Yapılan Değerlendirmeleri Paylaştı

YÖK Başkanı Özvar açıkladı... Deprem bölgesindeki 4 ilde yeni kararlar

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, Gaziantep’e gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında deprem bölgesindeki rektörlerle bir araya geldi. Gaziantep Üniversitesi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Özvar, deprem felaketinin etkileriyle karşı karşıya kalan yükseköğretim öğrencilerinin yüzde 15’i olduğunu belirtti. Öğrencilerin yanı sıra deprem bölgesinde görev yapan akademik ve idari personelin de etkilendiğini vurgulayan Özvar, “2023-2024 eğitim ve öğretim yılına başlamadan önce deprem bölgesindeki üniversitelerimizin durumunu görmek ve rektörlerimizle değerlendirme yapmak amacıyla buradayız” dedi.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ 4 KENTE YAPILAN YENİ KARARLAR
Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, yapılan kapsamlı değerlendirmeler sonucunda depremde en ağır hasarı alan Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerinde bulunan üniversitelere ait binaların durumunu ve öğrencilerin barınma olanaklarını göz önünde bulundurarak, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılına mahsus olarak yeni kararlar alındığını dile getirdi. Özvar, “Üniversitelerimizin eğitim-öğretim faaliyetlerine sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi adına uzaktan eğitim alanında kazanılan tecrübeler dikkate alınıp hibrit eğitime geçilmişti. Ayrıca depremden etkilenen öğrencilerin ödemeleri muaf tutulmuş ve öğrenciler kayıt dondurma imkanından faydalanmıştı. İlk kararlardan sonra deprem bölgesindeki üniversitelerin durumu yakından takip edilerek yeni kararlar alınmıştır” şeklinde konuştu.

ÜNİVERSİTE SENATOLARI KARAR VERECEK
Erol Özvar, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerindeki üniversitelerde eğitim-öğretim faaliyetlerine üniversite senatolarının karar vereceğini belirtti. Öğrenci sayısı, barınma imkanları ve fiziksel durum gibi etkenler göz önünde bulundurularak fakülte ve yüksekokullarda hangi programların yüz yüze, hangi programların ise uzaktan eğitimle devam edeceğine karar verileceğini ifade eden Özvar, ayrıca öğrencilere tercihe bağlı olarak başka üniversitelerde öğrenim görme imkanı sağlanacağını söyledi. Öğrencilerin sağlığı ve eğitimi için alınan kararların önemli olduğunu vurgulayan Özvar, öğrencilere üniversitelerin resmi sitelerini takip etmeleri çağrısında bulundu. Uygulamalı programların yüz yüze, diğer teorik programların ise uzaktan öğretimle yürütüleceğini belirten Özvar, deprem bölgesindeki öğrencilere 1 yıl kayıt dondurma imkanının da tanındığını sözlerine ekledi.