Yükseköğretim Kurulu: Sudanlı ve Filistinli Öğrencilere Yatay Geçiş İmkanı Sunuyor

YÖK'ten Sudanlı ve Filistinli öğrencilerle ilgili iddialara yalanlama

Yükseköğretim Kurulu: Sudanlı ve Filistinli Öğrencilere Yatay Geçiş İmkanı

Yükseköğretim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, bazı basın ve yayın organlarında yer alan iddiaların asılsız olduğu belirtilerek, Sudanlı ve Filistinli öğrencilere belgesiz, koşulsuz yatay geçiş hakkı verilmediği vurgulandı.

Açıklamada, daha önce Ukrayna krizinde olduğu gibi savaş nedeniyle eğitimlerine devam edemeyen öğrenciler için uygun şartlara sahip olanların yatay geçiş hakkına sahip olduğu, uygun olmayanların ise “özel öğrencilik” statüsünde misafir öğrenci olarak eğitim almaya devam edebilecekleri ifade edildi.

Yükseköğretim Kurulu’nun verdiği destek mesajında, Türkiye’nin dünyanın vicdanı olduğu vurgulanarak, savaş mağduru misafir öğrencilere üniversitelerin kapılarının bugüne kadar olduğu gibi bugün de açık olduğu belirtildi.

Bu kapsamda, Sudanlı ve Filistinli öğrencilerin eğitimlerine devam edememeleri durumunda yatay geçiş için üniversitelere başvurabilecekleri ve uygun şartları sağlayamayanların ise misafir öğrenci olarak eğitimlerine devam edebilecekleri kaydedildi.

Öte yandan, savaş mağduru misafir öğrencilere tanınan özel öğrencilik imkanının, Türk vatandaşı öğrenciler için herhangi bir hak kaybına yol açmayacağı belirtildi.