“Yumrukaya Mevkisinde Kimyasal Sızıntı: Ekipler Yoğun Çalışma Yürütüyor”

Kimyasal madde yüklü tankerde sızıntı! Ekipler harekete geçti

Yumrukaya mevkisinde bir olay, saat 22.00 sıralarında gerçekleşti. Yolculuğunu Yalova’dan Azerbaycan’a doğru sürdüren bir beton katkı maddesi sodyum alüminat yüklü tanker, sürücüsü Orhan Müjdeci tarafından fark edilen aşırı ısınmayla karşılaştı. Müjdeci, hızla aracını yol kenarına çekti ve tankerin üstüne çıkarak kapağını açtı. Ancak kapak açıldığı anda, tankerden kimyasal madde sızıntısı meydana geldi.

Sızan kimyasal maddenin yoğun dumanları tütmeye başladığı anda, yoldan geçen sürücüler derhal 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak durumu bildirdi. İtfaiye ekibi hızla olay yerine ulaştı ve tankerden kimyasal sızıntı olduğunu tespit ettikten sonra AFAD, 112 Acil, polis, jandarma, karayolları, DSİ, İl Özel İdare ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri çağrıldı. Ekipler, dumanların yükseldiği tankerin etrafında güvenlik önlemleri aldı. Tankerin yanına bir kepçe getirilerek, sızan kimyasal maddenin yayılmasını engellemek için toprak kazıldı.

AFAD ekipleri ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü görevlileri, özel kıyafetlerini giyerek tankerin etrafında bir inceleme yaptı. Sızıntının durdurulmasının ardından ekipler çalışmalarını tamamladı. Firma yetkilileri hakkında işlem başlatılacağı öğrenildi.