Yunanistan’da Türk Çetesi Kanlı Bir Olaya Karıştı – Artemida’da Yaşanan Hesaplaşma

Atina’da kanlı pusu... ‘Ölüm çetesine’ 6’lı infaz

YUNANİSTAN’da Artemida, Atina’ya sadece 43 kilometre uzaklığında yer alan bir tatil beldesi, geçtiğimiz pazartesi günü saat 18.30 sularında kanlı bir olaya sahne oldu. Sahte Alman plakalı bir Ford araçta bulunan 6 kişi, saldırı sonucunda hayatını kaybetti. Araçta bulunan herkesin Türk olduğu belirlendi. Olayın ardından Yunan güvenlik birimleri hızla Türk Konsolosluğu ile iletişime geçti. Araçtakiler, Türk polisi için tanıdık isimlerdi. Hepsi, İtalya’da İnterpol tarafından yakalanan “Ölüm Çetesi” lideri Barış Boyun’un adamlarıydı.

Yunanistan’da öldürülen kişilerden biri olan Doruk Ersu Büyüktunç, çetenin kanlı eylemlerine karıştıktan sonra İstanbul polisi tarafından takip ediliyordu. Çekmeköy’de yapılan bir operasyondan son anda kaçmayı başardı ve ormanlık bir alanda izini kaybettirdi. Büyüktunç’un kaçmaya çalıştığı sırada yanında olan Oğuzhan H. birkaç ay sonra Gürcistan’a geçmeye çalışırken sınırda yakalandı. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Büyüktunç’un aynı günlerde Yunanistan’a kaçtığını tespit etti. Çetenin diğer üyeleri Abdurrahman Tekru, Ozan Kaan Tozlu, Barış Çağan, Ömer Kanza ve Burak Tahmaz’ın da olayda ölenler arasında olduğu belirlendi.

“Ölüm Çetesi” lideri Barış Boyun

Şiddetli saldırılarla adını duyurdu

Birkaç yıl önce, Barış Boyun ismi İstanbul Beyoğlu sokaklarında sık sık duyulmaya başlandı. Uyuşturucu ticaretinden elde edilen gelirin paylaşımında sorun yaşadığı kişilere karşı birbiri ardına saldırılar düzenliyordu. Motosikletli suikast timleri kurarak bölgedeki diğer çetelerle üstünlük sağladı. Ancak İstanbul polisi kısa süre sonra onun peşine düştüğünde, Barış Boyun yurtdışına kaçtı. Kendisi yurtdışında olmasına rağmen kurduğu çete, İstanbul’da kirli işlere devam etti.

Yurtdışına kaçtılar

Çetenin üyeleri, suç geçmişi olan kişiler arasından seçiliyor, hatta terör suçları işlemiş olanlar bile örgüte dahil ediliyordu. Geçen Nisan ayında, “Ölüm Çetesi”ne yönelik büyük bir operasyon gerçekleştirildi. 131 çete üyesinin kimlikleri deşifre edildikten sonra gözaltına alındı. Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, büyük operasyonun ardından yurtdışına kaçmaya çalışan önemli isimleri de yakaladı. Polisin çemberi giderek daralması ve rakip çetelerden gelen tehditler nedeniyle bazı çete üyeleri yurtdışına kaçmaya başladı. Yurtdışındaki çatışmalarda, Barış Boyun’un adamlarından Emircan Yılmaz Abhazya’da, Edip Yalçın Gürcistan’da ve Halil Ay Fransa’da öldürüldü. Çete üyeleri, polisin baskısı nedeniyle Gürcistan’a yönelik güzergahlarını değiştirerek Yunanistan’ı tercih etmeye başladı.