Yüreğir Otogarı’nda Husumetli İki Grup Arasında Kanlı Kavga: Bir Kişi Hayatını Kaybetti

Otogar değnekçisi cinayetinde 7 şüpheli yakalandı! '500 bin lira haraç' iddiası

12 Temmuz’da saat 15.30 civarında Yüreğir ilçesinde bulunan Yüreğir Otogarı’nda bir olay meydana geldi. Göksel Onmaz adındaki bir değnekçi, çay ocağında otururken husumetli olduğu Vural Çural Güçlü ve yanındaki 6 arkadaşıyla karşılaştı. Aralarında çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü ve Güçlü’nün arkadaşlarından Hayrettin Karaoğlu (26), Oğuzhan Biçer (25) ve Yusuf Zeren (21) tabancayla ateş ederek Onmaz’ı göğüs, boyun ve başından vurdu. Maalesef Onmaz olay yerinde hayatını kaybetti. Şüpheliler ise otogardan kaçarak uzaklaştı.

Bu cinayet olayıyla ilgili olarak Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kaçan şüphelilerin kimliklerini tespit etmek ve onları yakalamak için çalışmalara başladı. Güçlü’nün bir süre önce otogardaki yazıhanesini Ömer Y.’ye devrettiği ve Onmaz’ın her ikisinden de 250 bin lira haraç istediği iddia ediliyor. Güçlü ile Ömer Y.’nin bu talebi reddetmesi üzerine Onmaz’ın tehditler savurarak “Size burada ekmek yedirmem” dediği ve olay günü konuyu tartışmak adına buluştukları öğrenildi.

Polis, Hayrettin Karaoğlu, Oğuzhan Biçer ve Yusuf Zeren’in Ceyhan ilçesine kaçtığını ve Vural Çural Güçlü, Fırat Şen, Muhammet Kaş ve Cengiz Akarmut’un ise Yüreğir ilçesi Levent Mahallesi’nde saklandığını tespit etti. Eş zamanlı baskınlarla birlikte 7 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler ifadelerinde Onmaz’ın kendilerine küfretmesi üzerine tartışma çıktığını ve bu nedenle şiddet uygulayarak ve tabancayla ateş ederek olayı gerçekleştirdiklerini söyledi. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandılar.