“Yurt Genelinde Sıcak Hava Dalgası Son Buluyor, Yağışlı Bir Döneme Giriyoruz”

İstanbul dahil 9 ilde sağanak alarmı! Prof. Dr. Orhan Şen uyardı: Bu saatlere dikkat

Yurt genelinde 1 haftadır devam eden sıcak hava dalgası yerini kısa süreli sağanak yağışlara bırakıyor. Meteoroloji raporuna göre, önümüzdeki günlerde kuzey ve doğu kesimlerde sağanak yağışlar bekleniyor.

Günlük hava durumu tahminine göre; bugün parçalı bulutlu bir hava beklenirken, gece saatlerinden itibaren İstanbul’un kuzey kıyıları, Kırklareli kıyıları, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Sinop ve Osmaniye çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar olabilir. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ve Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer pus şartları görülebilir.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen’e göre, bugün yağış beklenmiyor ve sıcaklıklar ortalamada seyredecek. Ancak gece yarısından sonra İstanbul’un kuzey kıyıları, Kırklareli kıyıları, Kocaeli, Düzce, Zonguldak, Bartın, Sinop, Osmaniye ve Hatay’da gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir. Yarın öğleden sonra ise yağışlar İstanbul’da sona erecek, akşam saatlerinde ise sadece Doğu Karadeniz’de etkili olacak.

Marmara bölgesi az bulutlu ve açık olacak ancak gece saatlerinden itibaren İstanbul’un kuzey kıyıları, Kırklareli kıyıları, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde sağanak yağışlar görülebilir. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus şartları bekleniyor.

Edirne’de az bulutlu ve açık bir hava beklenirken, İstanbul parçalı bulutlu olacak ve gece saatlerinden itibaren kuzey kesimlerinde sağanak yağışlar olabilir. Kırklareli ve Sakarya da aynı şekilde parçalı bulutlu olacak ve gece saatlerinden itibaren kıyı bölgelerinde de sağanak yağışlar etkili olacak.

Ege bölgesinde az bulutlu ve açık bir hava beklentisi var, ancak iç kesimlerde zamanla parçalı bulutlar görülebilir. Aynı şekilde İç Anadolu bölgesi de az bulutlu ve açık olacak, güney kesimlerinde ise zamanla parçalı bulutlar görülebilir.

Batı Karadeniz bölgesi az bulutlu ve açık olacak, ancak gece saatlerinden itibaren kıyı kesimlerinde sağanak yağışlar etkili olabilir. Sabah ve gece saatlerinde ise iç kesimlerde yer yer pus şartları yaşanabilir.

Doğu Karadeniz bölgesi az bulutlu ve açık olacak, ancak Orta Karadeniz’in parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde ise bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus şartları görülebilir.

Doğu Anadolu bölgesinde az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor, güney kesimlerinde ve bölge genelinde zamanla parçalı bulutlar görülebilir. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda ise yer yer pus şartları yaşanabilir.

Güneydoğu Anadolu bölgesi parçalı bulutlu olacak. Diyarbakır, Gaziantep, Siirt ve Şanlıurfa’da parçalı bulutlu bir hava beklenirken, Şırnak’ta ise az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor.